Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogi vjeruju u naslov

Bilić trener godine u Turskoj: Bešiktaš ima najbolji start u zadnjih 11 godina!

Slaven Bilić proglašen je najboljim nogometnim trenerom u Turskoj za 2014. godinu. Nekadašnjeg izbornika hrvatske reprezentacije, najboljim je proglasilo prestižno istanbulsko Sveučilište Bozići.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve se sjajno poklopilo s novom pobjedom Beškitaša kojom je Bilićeva momčad ostala na vrhu turske Superlige. Novi uspjeh Bilić je ubilježio protiv Ahisar Belediyespora, momčadi sa sredine tablice. Vodstvo s poluvremena fantastičnim je golom za 2:0 povećao Jose Ernesto Sosa.

Argentinac je lukavo nadmudrio gostujućeg vratara, a nakon utakmice je otkrio kako mu je to upravo Bilić savjetovao. No, smanjenje zaostatka i nadu gostima vrlo brzo donosi Bilal Kisa novim preciznim dalekometnim projektilom.

Za potvrdu pobjede u posljednjoj minuti sudačke nadoknade pogodio je Ghokan Tore. I kod ovoga pogotka slabo je reagirao vratar Belediyespora. Tako je Bilićeva momčad upisala šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu, a on sam prvi put u trenerskoj karijeri ostvario ovako lijep niz. Uz sve to, učinak od deset pobjeda, te po dva remija i poraza, najbolji je start sezone za Bešiktaš u posljednjih 11 godina.

Od dolaska u Tursku i preuzimanja Bešiktaša u ljeto 2013., Bilić se naviknuo na pohvale i popularnost u Istanbulu. A sada je prvi put i proglašen najboljim trenerom godine, od strane najcjenjenijeg turskog sveučilišta Bozići. Mnogi vjeruju da Bilić može odvesti Bešiktaš do naslova prvaka.

''Prerano je za priče o osvajanju prvenstva. Zasad imamo cilj dodatno pojačati naš tempo prilagodbom treninga, a naše izvedbe su sasvim solidne u posljednje vrijeme. Uspijemo li zadržati ovakav ritam osvajanja bodova do kraja, jasno je kako ćemo biti u velikoj prigodi da budemo prvaci", rekao je Slaven Bilić.

Ali, ako pitate kladionice, to baš i nije najizgledniji rasplet sezone. Najbolje kotira branitelj naslova Fenerbahče koji je u ovom kolu sumnjivo dosuđenim penalom pobijedio u gostima Kayseri. Na Fener je koeficijent 2,40, a tek za nijansu viši ima Galatasaray koji je također pobijedio u ovom kolu. Na Bešiktaš je ipak znatno veći koeficijent, 4,30, no možda Bilićevi momci iskoriste ulogu pritajenog favorita.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider