Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
želi 'krvnike'

Furiozni početak: Bilić agresivno krenuo po pojačanja, stiže 'top napadač'

Bilić je već doveo dvojicu pojačanja za iduću sezonu, a u planu ih je još nekoliko. Sprema se i vrhunski centarfor...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sezona u engleskoj Premierligi tek je završila no Slaven Bilić već pojačava svoj West Ham za iduću. Iza 'čekićara' i bivšeg izbornika Hrvatske sjajna je sezona. Osvojili su visoko sedmo mjesto, te su do pretposljednjeg kola bili u igri za mjesto u Ligi prvaka. Ovako će, ukoliko Crystal Palace ne šokira Manchester United u finalu FA Cupa, zaigrati iduće sezone u Europa ligi, a to znači da će Biliću trebati još nekoliko igrača u prvoj momčadi kako bi mogao igrati na tri, četiri fronta.

U ponedjeljak je objavljeno da je ugovor na pet godina s West Hamom potpisao norveški reprezentativac Havard Nordtveit. 'Čekićari' neće platiti nikakvu odštetu jer Nordtveit stiže nakon što mu je istekao ugovor s Borussijom Mönchengladbach.

Bio je to drugi transfer kojeg je Bilić realizirao u sklopu planova za novu sezonu, nakon što je za West Ham već potpisao talentirani napadač Valencije Toni Martinez.

U ponedjeljak Bilić pokušao realizirati još dva transfera, međutim naišao je na odbijenicu Bournemoutha. West Ham je ponudio 30 milijuna eura za dvojac Callum Wilson i Matt Ritchie, no uprava im je poručila: 'Zaboravite'.

"Ponudili smo 30 milijuna eura, no dobili smo negativan odgovor. Nastavit ćemo tražiti vrhunskog napadača u Engleskoj i dovest ćemo ga za 25, 30 milijuna eura", rekao je suvlasnik David Sullivan.

Wilson je napadač koji je zabio hat-trick West Hamu na samom početku sezone, a potom se ozlijedio i proveo više od šest mjeseci izvan travnjaka. Ritchie je pak sjajni veznjak koji je svojim asistencijama u pretprošloj sezoni odveo Bournemouth u Premierligu iz Championshipa.

'Čekićari' će u iduća tri i pol mjeseca pokušati dovesti drugog najboljeg strijelca francuskog prvenstva Alexandrea Lacazettea i / ili nezadovoljne napadače Liverpoola odnosno Arsenala Christiana Bentekea i Thea Walcotta.

Ambicije londonskog kluba koji uspješno vodi karizmatični hrvatski stručnjak Bilić očito su vrlo visoke uoči druge sezone. Koga će uspjeti dovesti ovisit će dosta o ishodu spomenutog FA Cupa. Ukoliko ostane bez Europe, dio igrača koji razmišlja o potpisu za West Ham mogao bi se predomisliti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider