Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zašto u Rovinj, a ne Čatež?

VIDEO Bilić: Pogoršanje odnosa sa Slovenijom ipak ne možemo zanemariti

'Odluku o promjeni mjesta priprema donijeli smo iz nekoliko razloga, a najmanje je važan je onaj da trenutni odnosi između Hrvatske i Slovenije nisu baš idealni', kazao je izbornik Slaven Bilić, objašnjavajući stav stručnog stožera da se za utakmicu s Andorom pripremaju u Rovinju umjesto u dosadadašnjoj trening- bazi u slovenskom Čatežu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Odluku je donio stručni stožer, a Hrvatski nogometni savez nam je prepustio da samostalno, bez uplitanja, odaberemo bazu pred utakmicu s Andorom. Rovinj je dobio prednost jer s Andorom igramo u gostima, pa nam nije neophodna blizina Zagreba, vremenski uvjeti u Rovinju su u ovom dijelu godine kudikamo bolji negoli u Čatežu, a imali smo i obvezu glede jednog od naših glavnih sponzora. To su glavni razlozi, a tek onda slijedi onaj o pogoršanju odnosa sa Slovenijom, koji također ne možemo zanemariti', izjavio je Bilić i koji se još jednom zahvalio ljudima u Čatežu i Brežicama na savršenom gostoprimstvu tijekom proteklih akcija.

>> I Bilić Boysi bojkotiraju Sloveniju?

>> Bilić po prvi put pozvao Gabrića

'Odgovorno tvrdim da nije bilo nikakvih pritisaka, niti zahtjeva od strane hrvatskog političkog vrha da umjesto Čateža odaberemo Rovinj. Odluka je bila isključivo na stručnom stožeru reprezentacije, a naši dosadašnji domaćini u Čatežu je nisu doznali iz novina, već smo ih obavijestili čim smo doznali konačan stav da se pripreme održavaju u Rovinju', odgovorio je na pitanje slovenskih novinara glavni tajnik Hrvatskoga nogometnoga saveza Zorislav Srebrić.

Srebrić je dodao kako je jučer bio u inspekciji smještaja u Rovinju, te je izrazio zadovoljstvo uvjetima i terenima, ustvrdivši da je čak i 'dobro što teren u Rovinju nije savršen jer Hrvatsku u Andori 1. travnja čeka vrlo loš travnjak'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider