Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'zaslužili smo ovo'

Bilić otkrio 'recept' pobjede protiv Manchester Cityja

Hrvatski trener na klupi West Hama, Slaven Bilić (47), otkrio je kako je njegova momčad pobijedila na gostovanju Manchester City s 2-1 i kako se u nastavku oduprla velikom pritisku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovdje nemaš šanse ako do samog kraja ne trčiš maksimalno i ako ne igraš dobro. Zaslužili smo pobjedu s obzirom kako smo igrali u prvom poluvremenu i kako smo se borili u drugom. Treba priznati da nas je Manchester City pritisnuo u drugom dijelu i da su bili bolja momčad, da su izjednačili bilo bi pravedno. No u trenucima kada bi došli do zraka i mi smo stvarali prilike, a ne treba ni zanemariti da smo ovdje zabili dva gola“, rekao je Bilić kojem je ovo treća velika gostujuća pobjeda nakon trijumfa nad Arsenalom i Liverpoolom.

"Ovo je bila drugačija utakmica od tih gostovanja, bila nam je puna teža za igranje. Prvo poluvrijeme igrali stvarno jako dobro a u drugom se borili poput cjeline, od vratara do napadača", rekao je za Sky Sports.

Strijelci za West Ham bili su Victor Moses u 6. i Diafra Sakho u 31. minuti, a gol za Manchester City zabio je Kevin de Bruyne u 45. minuti.

"Nakon vodstva 2-0 i zatim gola Manchester Citija nismo promijenili igru već ju prilagodili. Jesus Navas nam je stvarao velike probleme zato smo promijenili pozicije Lanzinija i Payeta, Lanzinija smo pomaknuli više na krilo da mu pomogne, a u drugom poluvremenu je pomagao Antonio koji je tada ušao", rekao je Bilić koji je u 69. minuti umjesto Lanzinija uveo Nikicu Jelavića, bivšeg hrvatskog reprezentativca koji je ovom pobjedom debitirao za klub s istoka Londona.

"Znali smo u drugom poluvremenu da je ključno držati loptu, znali smo da će nas pritisnuti, da će pomaknuti linije prema naprijed, no imamo igrače poput Payeta koji znaju zadržati loptu", izjavio je Bilić.

Do ove utakmice vodeći Manchester City imao je maksimalni učinak od pet pobjeda s gol razlikom od 11-0. West Ham, koji se sada nalazi na drugom mjestu u engleskom prvenstvu, u petak je priopćio kako će se Biliću na klupi pridružiti njegov dugogodišnji suradnik Nikola Jurčević (49).

"Ne možete niti zamisliti koliko sam sretan zbog njegovog dolaska", istaknuo je Bilić za klupsku internetsku stranicu. "On je moja desna ruka i zajedno smo radili od kada sam bio izbornik hrvatske reprezentacije. Također smo i igrali zajedno za Hrvatsku i uvijek bili dobri prijatelji. Proveli smo šest godina vodeći Hrvatsku a onda smo zajedno otišli u Lokomotiv iz Moskve, a zatim i u Bešiktaš", rekao je.

Ukazao je na Jurčevićevu veliku predanost radu te na njegovu strast i veliko nogometno znanje. "On će raditi 24 sata na dan, čitav tjedan te je jako odan", dodao je bivši hrvatski izbornik.

Jurčević je, pak, istaknuo: "Jako sam sretan i motiviran. Imamo dobru momčad pa se nadam da će ovo biti uspješna sezona. Čim me je Bilić pozvao u West Ham pristao sam. Engleska liga je jedna od najboljih na svijetu te sam uzbuđen".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider