Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'super slav' upozorava

Bilić otkrio ključ za nastavak dobre forme West Hama

Premda West Ham ove sezone bilježi senzacionalne rezultate u Premiershipu, Slaven Bilić smiruje uzavrele navijačke strasti poručivši kako sjajna serija rezultata neće utjecati na opuštanje njegovih igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ne smijemo se opustiti niti zanositi nakon posljednjih rezultata. Prošli smo svega četvrtinu sezone. Sve što trebamo učiniti je koncentrirati se na iduću utakmicu," poručio je hrvatski nogometni stručnjak koji je ovoga ljeta preuzeo londonski sastav.

West Ham je ovoga vikenda na Boleyn Groundu pobijedio Chelsea (2-1), što je bio 'šlag na torti' nakon gostujućih pobjeda protiv Arsenala (2-0), Liverpoola (3-0) i Manchester Cityja (2-1). Londonski sastav je trenutačno na trećem mjestu ljestvice sa 20 bodova, dva manje od Manchester Cityja i Arsenala. Bilićeva momčad nije doživjela niti jedan gostujući poraz (4 pobjede i remi) i zabila je ukupno 22 gola. Dva gola više zabio je tek Manchester City.

"Dobar sam u matematici, no kakva je korist od raznih kalkulacija nakon svega deset kola," dodao je.

Bilić je naglasio kako će njegova momčad upasti u probleme ukoliko u nastavku sezone 'padne u formi barem za pet posto'.

"Cijelo vrijeme moramo biti, kako bi to nazvao u 'crvenoj zoni'. Ne smijemo se opustiti i pomisliti kako smo sada u sigurnoj zoni. Za tako nešto trebat će nam još mnogo vremena. Zbog toga ništa ne smije poremetiti naš ritam," rekao je bivši hrvatski izbornik.

Bilić nije želio niti nagađati može li West Ham izboriti mjesto u Europi iduće sezone.

"Tek kada bude pet kola do kraja prvenstva možemo govoriti o našoj poziciji. No sada želimo zadržati ovaj zamah. On nije došao niotkud, već je rezultat napornih i kvalitetnih treninga, dobrih rezultata i dobrog sustava," zaključio je Slaven Bilić.

U idućem kolu Bilićeva momčad gostuje kod Watforda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider