Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'dinamo nije šok'

Bilić 'oprao' Engleze: 'Spustite se na zemlju! I drugi klubovi znaju igrati'

Bivši izbornik reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić pozvao je engleske klubove da se 'probude', te shvate da i drugi europski klubovi znaju igrati nogomet...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kritika menadžera West Hama stigla je nakon što su tri od četiri engleska kluba poražena u sklopu 1. kola Lige prvaka. Manchester City poražen je kod kuće od Juventusa, Manchester United u gostima kod PSV-a, a Arsenal kod zagrebačkog Dinama. Jedini engleski klub koji je slavio bio je Chelsea, a žrtva je bio izraelski Maccabi.

"Zašto se ljudi toliko čude kada United izgubi utakmicu protiv PSV-a? Manchester United je veći klub i ima bolje igrače, ali mnogi veliki klubovi su gubili od PSV-a", rekao je Bilić, koji je uoči utakmice Dinama i Arsenala dao savjet treneru zagrebačke momčadi Zoranu Mamiću kako zaustaviti 'topnike'.

"Za mene to nije bio šok. U Zagrebu nikome nije lako. Bilo je veliko iznenađenje i cijela Hrvatska nije mogla vjerovati. Ali takve stvari se događaju. Dinamo igra dobar nogomet i riječ je o solidnoj momčadi koja je neporažena u domaćem prvenstvu 42 utakmice", kaže Bilić.

"Mislim da će se u konačnici sva četiri engleska kluba kvalificirati za nokaut fazu natjecanja. To bi bilo vrlo važno za englesku Premierligu. Hoće li im biti lako proći skupinu? Nakon poraza u Zagrebu Arsenalu sigurno neće", zaključio je strateg West Hama.

Za vikend West Ham očekuje teško gostovanje kod vodeće i stopostotne momčadi dosadašnjeg dijela prvenstva - Manchester Cityja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider