Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedna legenda ga brani

Bilić na udaru žestokih kritika: "Sramota, to je razlog za uzbunu"

Bivši hrvatski izbornik doživio je najteži poraz otkako je sjeo na klupu West Hama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Celticov napadač Moussa Dembele na listi je želja Slavena Bilića, a West Ham će uskoro i službeno ponuditi oko 23 milijuna eura za 20-godišnjeg Francuza.

Francuz će se tako pridružiti podužem popisu napadača koje je bivši hrvatski izbornik pokušao dovući u West Ham u posljednjih godinu dana.

31 napadač odbio Bilićev poziv

Njegova očajnička potraga brižno je dokumentirana u engleskim medijima koji su mu nabrojali ravno 31 napadača kojem je poslao ponudu, ali nitko ne želi doći.

Među željama bili su i Mandžukić, Benteke, Rashford, Martial, Bacca, Tevez, Walcott, Gignac, Gomez...

West Ham je u trećem kolu FA kupa kod kuće izgubio od Manchester Cityja 0:5. Bio je to najteži poraz Slavena Bilića otkako je preuzeo londonsku momčad, a najgore od svega jest to što je prema prikazanom poraz mogao biti i uvjerljiviji. Bilić se nakon susreta morao suočiti s novim kritikama.

"West Ham nije mogao živjeti s Cityjevim dodavanjima, kretanjima i nogometom na jedan dodir. Način na koji su pale glave West Hamovih igrača su razlog za uzbunu, i za navijače i za trenera. Sramotno", rekao je Alan Shearer, a nezadovoljstvo su jasno iskazali i brojni navijači West Hama koji su na društvenim mrežama pozivali Bilića na ostavku.

Lampard: Nije problem u Biliću

Ipak, jedna je legenda stala u obranu hrvatskog stručnjaka. Frank Lampard smatra da nije Bilić kriv.

"Ne izgleda mi kao da je problem u njemu. Mislim da je problem na travnjaku, u igračima. Izgleda kao da zabušavaju, čini mi se da imaju velikih problema s nedostatkom samopouzdanja", rekao je Lampard pa dodao:

"Ako ovako nastave, Bilić će biti pod pritiskom, ali mislim da još nije. Mislim da je Bilić zaradio poštovanje prošle sezone neočekivanim uspjehom. Mislim da nije problem u njemu."

Dobra okolnost za Bilića u cijeloj priči je da bi zbog povoljnog rasporeda u iduća dva kola mogao ušutkati kritičare. Čekićari su 14. siječnja domaćini Crystal Palaceu, a tjedan dana kasnije gostuju kod Middlesbrougha. Ekipe su to koje su na ljestvici slabije plasirane i ukoliko West Ham u tih 180 minuta uzme četiri ili šest bodova, brzo će se zaboraviti petarda od Cityja.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider