Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadnja utakmica

VIDEO Bilić izgubio novi derbi, Bešiktaš ostao i bez Lige prvaka

U derbiju 33. kola turskog nogometnog prvenstva Galatasaray je pobijedio Bešiktaš našeg Slavena Bilića 2:0 i napravio veliki korak prema 20. naslovu turskog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Galatasaray bi u ponedjeljak mogao proslaviti titulu ukoliko Fenerbahče ne pobijedi na gostovanju kod četvrtoplasiranog Istanbul Basaksehira. U slučaju Fenerova trijumfa odluka o prvaku biti će poznata idućeg vikenda, a Galatasarayju treba tek bod na gostovanju kod Rizespora.

Galatasarayju su pobjedu protiv Bešiktaša donijeli Yasin Oztekin (11) i Wesley Sneijder (80). Bio je to drugi poraz Bešiktaša ove sezone od Galatasaraya, a Bilićeva momčad je izgubila i oba derbija od Fenerbahčea. U četiri najveće utakmice ove sezone u turskom prvenstvu Bešiktaš je upisao četiri poraza uz razliku pogodaka 0:7.

Galatasaray vodi na ljestvici sa 76 bodova, Fenerbahče je drugi sa šest bodova manje, ali i utakmicom manje, a treći je Bešiktaš sa 66 bodova. Uoči ovog kola Bešiktaš je imao kakvu-takvu šansu da bi mogao izboriti drugo mjesto i otići u kvalifikacije za Ligu prvaka, ali ta je mogućnost nestala porazom od Galate.

Slaven Bilić iduće sezone vjerojatno neće voditi Turke, a sudeći prema medijima u Engleskoj, karijeru bi trebao nastaviti u Premierligi, i to kao trener West Hama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider