Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Duga serija bez pobjede

Bilić izgubio i ispustio prvo mjesto: Ludih 20 minuta i preokret Leedsa!

Ovog tjedna igraju se utakmice 29. kola engleskog Championshipa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Bromwich Albion, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, u 29. kolu Championshipa izgubio je na gostovanju kod Cardiffa s 2:1, a to je iskoristio Leeds i s domaćim trijumfom 3:2 protiv Millwalla preuzeo vodstvo na ljestvici.

Poslije dugo vremena Bilićeva momčad je tako ispustila čelnu poziciju Championshipa i to uz ludi rasplet događaja.

WBA je na gostovanju kod Cardiffa primio gol u prvoj minuti drugog poluvremena, zatim u 60. uspio izjednačiti, ali Velšani su u 76. uspjeli postići pobjednički pogodak.

Paralelno s tom utakmicom, igrala se ona u Leedsu gdje se dogodio nevjerojatan preokret. Millwall je na poluvremenu imao dva pogotka prednosti, stečena iz jedina dva udarca koja su uputili u okvir gola. No, igrače Marcela Bielse to nije pokolebalo već su u nastavku krenuli još jače.

U razmaku manjem od 20 minuta Leeds je postigao tri pogotka za tri supervrijedna boda.U 48. su smanjili, u 62. izjednačili, a zatim u 67. zabili za totalno ludilo na Elland Roadu.

Mjesec i pol bez pobjede u prvenstvu

Bilićev WBA je tako produžio svoju niz bez pobjede u prvenstvenim utakmicama. Posljednji put su u Championshipu slavili 14. prosinca na gostovanju kod Birminghama. Od tada su odigrali evo već sedam utakmica, a tako negativna serija došla je na naplatu u obliku pada na drugo mjesto.

Da stvar bude gora, ovog utorka je Nottingham Forest na gostovanju svladao Brentford s 1:0 i približio se na samo dva boda West Bromwich Albionu...

U idućem kolu u subotu WBA dočekuje Luton, Leeds je domaćin Wiganu, a Nottingham ide u goste Birminghamu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider