Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I bez njih su odlični

Bilićeva lista za odstrel: Prekrižio tercet od kojeg je mnogo očekivao

U jeku bitke za europske pozicije već su isplivala imena koja će napustiti West Ham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedam kola prije kraja sezona West Ham itekako je u igri za četvrto mjesto koje donosi nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Slaven Bilić i njegovi Čekićari kaskaju tri boda za Manchester Cityjem i dva za Manchester Unitedom, ispred kojeg bi bili da su uspjeli ove subote svladati Crystal Palace.

U posljednjih nešto više od mjesec dana sezone West Ham u igri je na dva fronta (u reprizi četvrtfinala FA kupa ugostit će na svom terenu Manchester United), a premda se još štošta može dogoditi u preostalim utakmicama, već je poznato bez koga će Bilić krenuti u novu sezonu.

Završavaju im posudbe, a West Ham neće otkupiti njihove ugovore

Alex Song, Emmanueu Emenike i Victor Moses trebali su biti prava pojačanja (dovedeni su na posudbe iz Barcelone, Fenerbahčea i Chelseaja), no Bilić je i bez njihove velike pomoći uspio napraviti velike stvari te vrlo jednostavno donio odluku koja se nije očekivala na početku sezone, ali postala je više nego jasna s vremenom - otpisat će ih.

Bivši hrvatski izbornik upravo je spomenuti trojac odlučio prekrižiti za sljedeću sezonu. Kako pišu engleski mediji, igrači nisu ispunili očekivanja.

Moses nije nastupio od prosinca prošle godine, Song se također nije naigrao, a Emenike, koji je stigao u zimskom prijelaznom roku kao zamjena za Nikicu Jelavića (otišao u drugu kinesku ligu), zabio je samo dva gola u devet nastupa što uopće niije impresioniralo Bilića.

Što se tiče dolazaka, kao prva želja spominje se Odion Ighalo iz Watforda. Sjajni nigerijski napadač procijenjen (izvor: Transfermarkt) je na 12 milijuna eura, ali s obzirom da ga želi i Arsenal, Čekićari će morati izdvojiti znatno više novca, možda čak i više od 20 milijuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider