Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva reakcija

Presretni Bilić: Ima nešto posebno u West Hamu - to je kultni klub

Slaven Bilić zamijenio je 46-godišnjeg Sama Allardycea na klupi West Hama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilić, koji je u karijeri odigrao 54 utakmice za momčad s Upton Parka tijekom 1996. i 1997. godine, potpisao je ugovor na tri godine.

Bivši hrvatski izbornik i karizmatični trener Marseillea Argentinac Marcelo Bielsa bili su glavni kandidati za trenersku klupu West Hama, a vlasnici kluba David Sullivan i David Gold na kraju su se odlučili za hrvatskog stručnjaka

''To je odličan klub u kojem sam se osjećao kao kod kuće'', rekao je Bilić nakon imenovanja za novog menadžera Weat Hama te nastavio:

''Ovo je velika čast i odgovornost, a ja se nadam da ću se dokazati upravi, igračima i navijačima. Kada sam razgovarao s predsjednikom Karrenom Bradyjem, jasno je dao do znanja da nije samo fantastično to što se klub seli na novi olimpijski stadion, nego i da ima visoke ambicije postati još veći nego je sada'', izjavio je bivši hrvatski izbornik.

''Mogao sam osjetiti da su me stvarno željeli tako da je izbor bio poprilično jednostavan. Poručio bih navijačima da ću dati sve od sebe i da zajedno možemo napraviti velike stvari. Sjećam se West Hama kao posebnog kluba, kao što je bio moj zadnji klub Bešiktaš. Ima nešto posebno u njemu – to je kultni klub'', rekao je Slaven Bilić.

U svibnju je Bilić potvrdio da napušta turski Bešiktaš, nakon što ih je u dvije sezone propustio odvesti do naslova prvaka. Prije Istanbula jednu sezonu je proveo u ruskom Lokomotivu gdje se nije baš najbolje proveo, no sada mu se ostvario san voditi klub koji je potajno uvijek priželjkivao.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider