Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otpali PAO, Krasnodar...

Petorica Hrvata osigurali europsko proljeće, još pet u igri

Hrvatski nogometni stručnjak Slaven Bilić izborio je na klupi Bešiktaša plasman u drugi krug natjecanja u Europskoj ligi, nakon što je u dvoboju petog kola C skupine na gostovanju kod Asterasa odigrao 2-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bešiktaš je vodio 2-0 golovima Demba Ba (15) i Gokhana Torea (61-11m), no Grci su uspjeli izjednačiti, a strijelci su bili Barrales (72) i Parra (83). Kolo prije kraja Bešiktaš ima četiri boda više od Asterasa i osigurao je prolaz.

Europsko proljeće izborili su i hrvatski nogometaši Milan Badelj, Domagoj Vida, Ivica Vrdoljak i Mateo Kovačić, dok će Ivan Perišić, Ivica Olić, Nikola Kalinić, Ivan Strinić i Mladen Bartulović vizu za drugi krug natjecanja tražiti u posljednjem kolu.

Inter je na San Siru pobijedio Dnjipro 2-1 i osigurao jedinicu u skupini F. Mateo Kovačić nije nastupio za talijanski sastav. Za Dnjipro je Nikola Kalinić igrao cijeli susret, dok Ivan Strinić i Mladen Bartulović nisu nastupili.

U susretu petog kola K skupine Europske lige Fiorentina je na gostovanju pobijedio Guingamp 2-1 i osigurala plasman u drugi krug natjecanja. Golove za Viole postigli su Marin (6) i Babacar (13), dok je strijelac za francuski sastav bio Beauvue (45-11m). Milan Badelj je za Fiorentinu igrao do 70. minute.

Dynamo je u Kijevu pobijedio Rio Ave 2-0 i osigurao plasman u drugi krug natjecanja u skupini J. Golove za ukrajinski sastav zabili su Lens (53) i Veloso (78). Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Dynamo.

Legija je na gostovanju kod Lokerena izgubila 0-1, no osigurala je prolaz dalje u skupini L. Ivica Vrdoljak je za klub iz Varšave odigrao cijeli susret.

Wolfsburg je kod kuće izgubio od Evertona 0-2 i zakomplicirao svoju situaciju u skupini H. Golove za engleski sastav koji je osigurao prolaz zabili su Lukaku (43) i Mirallas (75). Kod rezultata 0-0 hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je postigao pogodak, no nije priznat zbog zaleđa, premda je Perišić bio u ispravnoj poziciji. Perišić je odigrao cijeli susret za Vukove, dok je ivica Olić ušao u igru u 75. minuti.

Uoči posljednjeg kola Everton vodi s nedostižnih 11 bodova, Wolfsburg ima sedam bodova, Lille četiri, a na začelju je Krasnodar s tri boda. U posljednjem kolu Wolfsburg gostuje kod Lillea i za prolaz ne smije izgubiti.

Panathinaikos je u dvoboju E skupine poražen u Moskvi od Dinama 1-2 i ostao bez izgleda za nastavak natjecanja. Grci su poveli golom berga u 14. minuti, no Dinamo je u nastavku susreta okrenuo rezultat, a strijelci su bili Triantafyllopoulos (55-autogol) i Ionov (61). Mladen Petrić i Gordon Schildenfeld su odigrali cijeli susret za Pao, dok je Danijel Pranjić ušao u igru u 86. minuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider