Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I dalje stopostotni

BiH s Prosinečkim gazi sve redom: Dva gola Džeke za novu pobjedu

Otkako ih je preuzeo Robert Prosinečki, Zmajevi samo nižu pobjede u Ligi nacija.

Edin Džeko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu skupine 2 Lige A Lige nacija Švicarska je kao gost svladala Island sa 2:1 i tako ga ispratila u Ligu B. Strijelci za Švicarsku bili su Haris Seferović u 52. i Michael Lang u 67. minuti, dok je za Island smanjio Finnbogason u 81.

Švicarska se ovom pobjedom izjednačila s Belgijom na vrhu ljestvice, oba sastava imaju po šest bodova, ali Belgija ima utakmicu manje, dok je Island na dnu bez bodova, a kako će do kraja natjecanja odigrati još samo jednu utakmicu jasno je kako se ne može pomaknuti s posljednjeg mjesta koje vodi u nižu ligu.

Bosna i Hercegovina je stigla nadomak prolaska u Ligu A nakon što je i u svom trećem nastupu u skupini 3 Lige B ostvarila pobjedu svladavši u Sarajevu Sjevernu Irsku sa 2:0 golovima Edina Džeke u 27. i 73. minuti.

BiH je na vrhu ljestvice s devet bodova, druga je Austrija s tri i utakmicom manje, dok je Sjeverna Irska posljednja bez bodova. Izabranici Roberta Prosinečkog osigurat će plasman u Ligu A u slučaju da za mjesec dana osvoje bod u Beču protiv Austrije.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider