Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modrić, kroos i....

Benitez nije zadovoljan: Izabrao pojačanje koje je - ozlijeđeno?

Madridski dnevnik As piše kako je Rafael Benitez zatražio od klupskih čelnika pojačanje u veznom redu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dalje su šuška o mogućim akvizicijama Real Madrida kojeg od ovog ljeta vodi Rafael Benitez. On već trpi kritike dijela medija zbog neefikasnosti njegove momčadi koja na četiri od ukupno sedam pripremnih utakmica nije zabila gol. Piše se i o mogućem odlasku Karima Benzeme u Arsenal pa se tražio njegov zamjenik, ali čini se kako Benitezu to nije glavna briga.

Poznato je kako madridski trener voli prvenstveno osigurati obrambeni dio momčadi. Zato vjerojatno nećemo gledati vezni red Reala kao kod Ancelottija, u kojem su sami kreativci poput Modrića, Kroosa i Jamesa. I dok je kod Talijana Modrić bio najdefanzivniji dio veznog reda, mnogi su dolaskom Beniteza upozoravali kako će se to promijeniti.

Tijekom priprema, piše As, Beniteza nisu zadovoljila dva veznjaka koji su skloniji obrambenim zadaćama u veznom redu. To su Lucas Silva, kojeg je Real uz veliku pompu doveo prošle zime, te Asier Illarramendi, Bask koji je trebao zamijeniti svog sunarodnjaka Xabija Alonsa.

Pored njih se čak progurao i Casemiro koji se vratio s posudbe iz Porta. Uz još Kroosa i Modrića, Benitez želi novog veznjaka kojem bi vjerovao. As piše kako je čelnika kluba zatražio da mu dovedu Wiliama Carvalha iz Sportinga. Portugalac angolskih korijena sa skoro 1.90 plijeni pažnju na poziciji zadnjeg veznog igrača, a lisabonski klub je navodno izvjesio cijenu od čak 45 milijuna eura.

Bio je zainteresiran i Arsene Wenger, ali ga je cijena za ovog 23-godišnjaka vjerojatno ohladila. Baš kao i Louisa Van Gaala koji je ipak izabrao Morgana Schneiderlina. Spominjali su se interesi Chelseaja i PSG-a koji također na radaru imaju ovog nogometaša.

Treba reći i kako je Carvalho trenutno 'izvan stroja'. Prije mjesec dana ozlijedio slomio je kost u nozi (fibija). Oporavak je trebao trajati čak tri mjeseca, ali ga je iznenađujuće Sporting prijavio za utakmicu play-offa Lige prvaka.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider