Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro uhodana praksa

Benfica blizu velikog transfera: Hit Premierlige je njihov, ali ne još dugo

Portugalski velikan poznat je po svojim unosnim transferima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki je tjedan pred Benficom. Čekaju ih tri utakmice koje će umnogome odrediti daljnji tijek sezone.

Večeras su u sklopu 25. kola portugalskog prvenstva domaćini Belenensesu i imaju priliku vratiti se na vrh, zatim je u četvrtak na programu uzvrat osmine finala Europske lige Benfica - Dinamo, a onda u nedjelju gostuju kod Moreirensea u 26. prvenstvenoj rundi.

Paralelno s izazovima na travnjaku, portugalskog velikana čeka i onaj na nogometnoj tržnici, gdje već godinama stoje odlično.

Po isprobanom receptu

Benfica je poznata kao klub koji za relativno male novce pronalazi igrače u dobi dok još nisu afirmirani te ih, nakon nekoliko sezona, prodaju za velike iznose bogatim kupcima. Rekordne su im prodaje Edersona u Manchester City i Axela Witsela u Zenit, za svakog od njih dvojice dobili su po 40 milijuna eura.

Za 35,7 milijuna prodali su Barceloni Nelsona Semeda, a okruglih 35 milijuna dobili su od Manchester Uniteda za Victora Lindelofa i od Bayerna za Renata Sanchesa.

Ali sad bi sve te iznose mogli nadmašiti, i to ne od Joaa Felixa, portugalskog čuda od djeteta koje su doveli kao 16-godišnjaka iz Padroensea (i za koje se već otimaju brojni velikani), već od igrača koji trenutno i ne igra kod njih.

Riječ je o Raulu Jimenezu, 28-godišnjem Meksikancu kojeg je Benfica prošlog ljeta ustupila Wolverhamptonu na posudbu do kraja ove sezone.

Sjajne partije u Premierligi

Englezi su ga još ljetos htjeli kupiti, ali iz Benfice su rekli da ga mogu dobiti samo na posudbu jer nisu željeli pristati na iznose s kojima se tada baratalo glede odštete (20-25 milijuna funti). I ispostavilo se da su pogodili.

Jimenez ove sezone igra sjajno u Premierligi i najzaslužniji je za to što je Wolverhampton na izvrsnom sedmom mjestu kao "the best of the rest". Meksički centarfor zabio je 12 golova (posljednjeg ove nedjelje na gostovanju kod Chelseaja) i upisao sedam asistencija u 30 nastupa u Premierligi te vuče Wolvese prema poziciji koja bi na koncu sezone trebala voditi u kvalifikacije za Europsku ligu.

Prilikom realizacije Jimenezove posudbe u ugovor nije stavljen iznos za koji ga Wolverhampton može otkupiti. Benfica si je na taj način ostavila prostor za bolju pregovaračku poziciju ako igrač zadovolji čelnike engleskog kluba.

Sad su klubovi upravo ušli u tu fazu. Wolverhampton je stupio u pregovore o odšteti i dao do znanja Benfici da želi dovesti Jimeneza, a Portugalci će pokušati izvući što više. Portugalski Record, a i neki engleski mediji, spominju cifru od 38 milijuna eura koja bi s bonusima mogla otići i preko 40 milijuna, što bi onda bio rekordni transfer u povijesti Benfice...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider