Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od stotke

Bayern vratio legendu i postavio limit za transfere: Ovo će utjecati i na Kovača

Zanimljiva razmišljanja čelnog čovjeka Bavaraca stižu samo nekoliko tjedana nakon rušenja klupskog rekorda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekoliko tjedana nakon što je Bayern objavio da je platio 80 milijuna eura Atletico Madridu za lijevog beka Lucasa Hernandeza, predsjednik Uli Hoeness izišao je u javnost sa zanimljivim najavama.

"Prije 10 godina nisam mogao zamisliti da ćemo za jednog igrača platiti 80 milijuna eura", izjavio je Hoeness.

Bayern je ovom kupnjom za gotovo dvostruko nadmašio vlastiti klupski rekord, koji je držao bivši veznjak Lyona Corentin Tolisso, za kojeg su u ljeto 2017. iskrcali 41,5 milijuna eura, a Hoeness je sad poručio kako dovođenje Hernandeza za takvu cifru ne znači da će Bavarci sad krenuti u sumanuto trošenje.

"Da mogu, ja bih odmah doveo Kyliana Mbappea, ali mi nemamo toliko novca. U Bayernu ovog ljeta sigurno nećete vidjeti transfer od 100 milijuna eura", poručio je predsjednik Bayerna.

Koštao bi Mbappe mnogo više od 100 milijuna eura, ali jasno je što je Hoeness htio reći.

Njegove riječi ujedno su i poruka Niki Kovaču da ne može računati na nekog kapitalca ovog ljeta.

Kahn umjesto Rummeniggea

Novostima vezanima uz Bayern dodajmo kako su iz kluba potvrdili da će legendarni Oliver Kahn, koji je bio njihov vratar od 1994. do 2008., naslijediti Karl-Heinza Rummeniggea na mjestu izvršnog direktora.

Rummenigge je izvršni direktor Bayerna od 2002. i na toj će funkciji ostati do isteka ugovora, odnosno do kraja 2021. godine, a nakon toga njegovo mjesto preuzet će Kahn.

S Bayernom je Kahn osvojio osam naslova u Bundesligi i jedan u Ligi prvaka. Sedam puta bio je izabran za najboljeg vratara Bundeslige te je bio najbolji igrač SP-a 2002., kada je u finalu Njemačka izgubila od Brazila sa 0:2. Za njemačku reprezentaciju skupio je 86 nastupa. Nakon igračke karijere bio je televizijski komentator, a stekao je iskustva i u poslovnim krugovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider