Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pratite na GOL.hr-u

Bayern u nemogućoj misiji: Pep i igrači vjeruju u najveću senzaciju zadnjih godina

Nakon što je Barcelona u prvom susretu polufinala Lige prvaka pobijedila Bayern 3-0, samo najveći optimisti vjeruju kako bi ranjeni i ozljedama načeti Bayern u utorak Münchenu mogao prirediti senzaciju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nada još živi. Ne želim se predati, ja sam borac," poručio je Bayernov strateg Pep Guardiola, dok je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge dodao: "Bit će teško, naše šanse su male, ali dok postoji nada mi ćemo se boriti. Barcelona je favorit, ali dužnost svakog igrača Bayerna je izaći na travnjak i pružiti svoj maksimum. Bez obzira kako sve završilo."

Bayern je ove sezone u Münchenu dobio svih pet europskih utakmica uz impresivnu razliku pogodaka 19-1. Šahtar je 'popio' sedmicu, a Porto šesticu. Bavarci sanjaju ponavljanje scenarija od prije tri godina kada je Barcelona u prvom susretu polufinala na Allianz Areni izgubila 0-4, a potom u uzvratu dobila još tri gola.

Zanimljivo, otkako je 26. travnja osigurao naslov njemačkog prvaka Bayern je izgubio sve četiri utakmice što je najduži crni niz od 1991. godine. U prvenstvu je izgubio od Bayer Leverkusena (0-2) i Augsburga (0-1), u Ligi prvaka je teško stradao od Barcelone (0-3), a u polufinalu njemačkog Kupa je ispao od Borussije Dortmund nakon izvođenja jedanaesteraca.

U te četiri utakmice i ukupno 390 minuta igre Bavarci su zabili samo jedan gol. Sada bi bez Francka Riberyja, Arjena Robbena, Davida Alabe, Holgera Badstubera, Toma Starkea i Sebastiana Rodea morali nadoknaditi tri gola minusa protiv najboljeg napadačkog trojca na svijetu Lionela Messija, Neymara i Luisa Suareza koji su ove sezone u svim natjecanjima zabili 112 golova.

Enrique nije želio otkriti sastav, no većih nepoznanica nema. Od prve minute ponovo bi trebao zaigrati i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je odigrao sjajno na Camp Nou.

Barcelona je u europskim natjecanjima 37 puta prošla dalje od 39 slučajeva u kojima je slavila u prvoj utakmici na svom travnjaku. Najveću prednost koju su prosuli u uzvratu bilo je 2-0 protiv Manchester Uniteda u Kupu pobjednika kupova 1984. godine. 'Crveni vragovi' su na Old Traffordu slavili 3-0.

Bayern lovi svoje 11. finale, a do sada je slavio pet puta uz pet poraza, dok je Barcelona korak do osmog finala. U dosadašnjih sedam finala četiri puta je otišla do samog kraja. Rekorder je Real Madrid sa 13 finala i 10 naslova.

Uzvratni dvoboj između Bayerna i Barcelone sudit će engleski sudac Mark Clattenburg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider