Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže mirni Talijan

Bayern službeno objavio: Guardiola odlazi, Ancelotti dolazi

Bayern je službeno objavio da Pep Guardiola napušta minhenski kluba na kraju sezone, a da na njegovo mjesto dolazi Carlo Ancelotti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola neće produžiti ugovor s Bayernom, a novi trener njemačkog prvaka od 1. srpnja 2016. godine bit će Carlo Ancelotti, objavio je bavarski klub u nedjelju na svom internetskom portalu, potvrdivši glasine koje već dugo kolaju po medijima.

Bayern odbio astronomsku ponudu: 'Njemačkom Messiju' plaća iz snova!

U priopćenju za medije navodi se da će 56-godišnji talijanski stručnjak potpisati trogodišnji ugovor, do 30. lipnja 2019. godine.

"Zahvalni smo Pepu Guardioli na svemu što je učinio za klub od 2013. godine. Uvjeren sam da će Pep i naša momčad još intenzivnije raditi na ostvarivanju visokih sportskih ciljeva, pogotovo sada kada je potvrđeno da Pep odlazi iz Bayerna", izjavio je u priopćenju predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge te poželio dobrodošlicu Ancelottiju:

"Carlo je miran, uravnotežen stručnjak koji zna kako se nositi sa zvijezdama, a njeguje privlačan nogometni stil, što smo tražili i pronašli. Veselimo se suradnji s njim."

Bayern će biti osmi klub u trenerskoj karijeri Carla Ancelottija u kojoj je, uz naslove prvaka Italije (Milan), Engleske (Chelsea) i Francuske (PSG), triput osvojio Ligu prvaka: dvaput s Milanom (2003. i 2007.), a jednom s madridskim Realom (2014.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider