Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svijet za sebe

Bayern novi stari prvak Njemačke: Preokretom na gostovanju potvrdili titulu!

Njemački gigant potvrdio je naslov prvaka uvjerljivom pobjedom na gostovanju u Bavarskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom na gostovanju u obližnjem Augsburgu Bayern je i matematički potvrdio novi, ukupno 28. naslov prvaka Njemačke. Završilo je 1:4 za nove stare prvake i to nakon što je Augsburg vodio od 18. minute i autogola Niklasa Sulea.

Bayern je do kraja poluvremena okrenuo rezultat, a potom u nastavku zabio još dva gola za uvjerljivu pobjedu. Strijelci su bili Corentin Tolisso (32), James Rodriguez (38), Arjen Robben (62) i Sandro Wagner (87).

Bayernu je to bila šesta uzastopna titula što je najduži niz u povijesti tog kluba, a Bavarci ove sezone mogu osvojiti dva trofeja. U Ligi prvaka su na korak do polufinala nakon što su u prvom susretu četvrtfinala na gostovanju pobijedili Sevillu 2:1, a očekuje ih i polufinale njemačkog Kupa u kojem će igrati protiv Bayer Leverkusena.

Wolfsburg je na gostovanju pobijedio Freiburg 2:0, a oba gola zabio je Daniel Didavi (2, 83). Josip Brekalo je za goste zaigrao u sudačkoj nadoknadi.

Borussia Monchengladbach je slavila protiv Herthe 2:1, nakon što su gosti vodili na poluvremenu. Berlinski sastav je poveo u 40. minuti preko Salomona Kaloua, no u nastavku susreta Borussija je stigla do pobjede golovima Thorgana Hazarda (75, 79-11m).

Bayern vodi s nedostižna 72 boda, a iza njegovih leđa do posljednjeg kola će trajati bitka za plasman u Ligu prvaka...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider