Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ibra se oprostio Kupom

Bayernu nova dvostruka kruna nakon penala, Guardiola se oprostio u suzama

Nogometaši Bayerna i PSG-a osvojili su nakon prvenstva i Kup Njemačke odnosno Francuske.

Bayern je završio Guardiolinu eru s osvajanjem drugog Kupa uz tri uzastopna naslova. Samo je Wolfsburg uspio odnijeti jedan od šest trofeja (Bundesliga i Kup) osvojivši Kup prošle sezone također protiv Borussije.

Baš kao i u Londonu, i Berlin je vidio produžetke, ali golova nije bilo ni nakon 120 minuta dvoboja Bayerna i Borussije Dortmund. Na kraju su Bavarci bili sretniji i spretniji u pucanju 11-eraca. Prilikom izvođenja jedanaesteraca za Bayern su bili precizni Arturo Vidal, Robert Lewandowski, Thomas Muller i Douglas Costa, dok je Roman Burki obranio udarac Joshue Kimmicha. U redovima Borussije golove su zabili Shinji Kagawa, Pierre Aubameyang i Marco Reus, Manuel Neuer je obranio udarac Svena Bendera, dok je Sokratis Papastathopoulos promašio cijeli gol.

Bila je to posljednja utakmica Pepa Guardiole na klupi Bayerna i završio ju je 18. naslovom Kupa Njemačke u vitrinama bavarskog kluba. Na kraju nije mogao zaustaviti suze, a završio je i na rukama svojih nogometaša. Njemu je to čak 21. trofej u trenerskoj karijeri.

Parižani dostigli najvećeg rivala

PSG je pak razbio najvećeg rivala, Olimpique iz Marseillea na Stade de Franceu. Bilo je jedino od četiri finala Kupa liga petice koje nije otišlo u produžetke. Nogometaši Paris St Germaina drugu sezonu uzastopce osvojili su dvostruku krunu.

Nakon što su u prvenstvu slavili sa čak 31 bodom više od Lyona, PSG je osvojio deseti naslov u Kupu izjednačivši se tako s Marseilleom na vrhu ljestvice osvajača kupa.

Parižane su do slavlja predvodili Blaise Matuidi (2), Zlatan Ibrahimovic (47-11m, 82) i Edinson Cavani (57), dok su strijelci za OM bili Florian Thauvin (12) i Michy Batshuayi (87).

Finale Kupa je bila posljednja utakmica Zlatana Ibrahimovića u dresu pariškog kluba. Švedski napadač je u četiri pariške sezone osvojio devet trofeja.
 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider