Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'iritantan je'

Bavarcima je prekipjelo: Pep Guardiola na izlaznim vratima Bayerna?

Pep Guardiola ni treću godinu zaredom nije uspio osvojiti njemački Superkup s Bayernom. Minulog je vikenda slavio Wolfsburg nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca...

"Iritantne izjave, iritantno ponašanje, čudne zamjene, igrači ga ne razumiju", to su samo neki od napisa koji se pojavljuju u njemačkim medijima nakon što je 5.76 milijuna televizijskih gledatelja ispratilo novi neuspjeh minehnskog Bayerna u Superkupu. Wolfsburg je, podsjetimo, do 1:1 stigao u 89. minuti, a potom je boljim izvođenjem kaznenih udaraca slavio s 5:4.

Bayern je poveo u 49. minuti nakon pogotka Arjen Robbena, mogao je nakon toga u nekoliko navrata riješiti utakmicu, ali Guardiolini nogometaši nisu bili mirni u završnici.

Čudne izmjene

Prva sporna situacija dogodila se u 72. minuti kada je Guardiola krenuo zatvarati utakmicu. Iz igre je povukao svojeg najubojitijeg napadača, Roberta Lewandowskog, i stavio veznjaka Rafinhu. Samo dvije minute kasnije uveo je novopridošlog Artura Vidala, koji se prije tek neki dan priključio treninzima. Vrhunac nerazumljivih poteza dogodio se u 84. kada je svog prvog izvođača kaznenih udaraca, Thomasa Müllera, povukao iz igre i uveo Marija Götzea. U redu, nije očekivao da će primiti pogodak u 89. i da će pobjednika odlučiti jedanaesterci, ali i o tome je trebao misliti.

Müller, koji je inače uvijek raspoložen za izjave nakon utakmica, je ignorirao medije cijelu večer, a pri izlasku s travnjaka je u širokom luku zaobišao Guardiolu.

Iritantno ponašanje

Guardiola je tijekom cijele utakmice skakao i gestikulirao u i izvan svog trenerskog prostora. To bi bilo razumljivo da je riječ o njegovoj prvoj sezoni u klubu, ali da doslovno rukama i nogama za vrijeme utakmice 'crta' svojim igračima gdje tko treba stajati, to stvarno nema nikakvog smisla. Najvažniji dio taktike i kretanje igrača radi se prije utakmice, dok se za vrijeme vrše samo manje korekcije. Ako su to što Španjolac radi manje korekcije, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi gestikulirao da traži neki veću promjenu u taktici ili formaciji.

Osim toga u nekoliko je navrata bio u žustroj raspravi sa svojim glavnim igračima pored aut-linije, te ih je pritom navlačio za ruke i ljutito objašnjavao što i kako treba. S jednim od najinteligentnijih nogometaša, kako ga je sam prozvao, Philippom Lahmom se razgovarao kao s nekim balavcem koji je bahato nastupio na prvom treningu.

Iritantne izjave

Ako treneru koji je donio dva uzastopna naslova u domaćem prvenstvu istječe ugovor na ljeto 2016. godine logično je da novinare zanima kakvo je stanje po tom pitanju. To je u emisiji uživo zanimalo novinara ZDF-a na što mu je Guardiola 'mrtav-hladan' odgovorio "Sljedeće pitanje".

Hoće li Bayern najuriti Španjolca i prije isteka ugovora? Koliko su lošijih rezultata spremni istrpiti čelnici minhenskog giganta? Navijači su već ionako ljuti jer je Guardiola pustio ikonu kluba Bastiana Schweinsteigera (Manchester United), a spominje se i odlazak Thomasa Müllera. Da se danas napravi anketa vjerojatno bi više od polovice navijača Bayerna izrazilo svoju želju da Pep napusti klub i da se vrati obožavani, ali i umirovljeni Jupp Heynckes.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider