Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dok jednom ne smrkne...

Kontroverzna transfer-priča uzburkala vode: Kako se podnose ljuti suparnici?

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je i treći trening uoči kvalifikacijskih utakmica proitv Kosova i Turske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvoga dana nije trenirao Modrić, jučer nisu Perišić i Vida, a danas su svi reprezentativci bili na dispoziciji izborniku Čačiću osim Ivana Perišića koji je radio po posebnom programu.

Čačić sprema iznenađenja: Evo u kojoj će postavi Hrvatska istrčati!?

A mi smo danas razgovarali s dvojicom zanimljivih igrača: Jedan bi mogao baš protiv Kosova debitirati na onoj kriznoj poziciji lijevog beka, i pokazati što može u odnosu na Pivarića i Strinića! A drugi je sjajni mladi veznjak, budućnost ove ekipe, a koji se već dokazao u Milanu i Monacu!

Pašalić zadovoljan u Spartaku

Sa samo dvadeset i dvije na leđima, Mario Pašalić već ima iskustvo igranja u tri lige petice. Baš zato, mnoge je nakon Elchea, Monaca i Milana iznenadila nova lokacija na koju ga je njegov Chelsea poslao na posudbu - u daleku Moskvu u redove ruskog prvaka Spartaka.

"Mogu reći prvi dojam da mi je ok, da san zadovoljan. Počeo sam odmah igrati već 4-5 utakmica, ponovno san uhvatio kontinuitet nakon igara u Milanu. Imam priliku igrati Ligu prvaka, imam priliku igrati u prvaku Rusije. Ako Bog da možda se zadržim u Rusiji i nakon sezone, tako da sve u svemu mislim da bi trebala biti dobra sezona."

Pašalić je već zabio i asistirao u prvim nastupima za novi klub. Nada li se zato da bi mogao uskočiti u prvih 11 protiv Kosova?
"Svi znamo kakva imena igraju u sredini terena kada imamo možda i najjači vezni red u Europi i dalje. Tu sam, treniram, izbornik će odlučit što je najbolje i on najbolje vidi prvih 11", zaključio je Pašalić.

Barišić o Pivariću i propalom transferu u Dinamo Kijev

Svoje ambicije da zaigra u prvih 11 ne krije debitant Borna Barišić. Kapetan Osijeka prava je konkurencija Josipu Pivariću na poziciji lijevog beka.
"Nema tu treme neke velike, jer ja sam stvarno spreman, odlično se osjećam. Ukoliko budem igrao u prvih 11 ili ušao, dat ću 100 posto od sebe. Imam puno samopouzdanja i jedva čekam subotu da se to sve izdogađa", kaže Barišić.

Barišića s Pivarićem veže i nesvakidašnja priča s kraja ovog prijelaznog roka. Nakon što je s Osijekom senzacionalno srušio PSV, te uz preporuku Domagoja Vide, osječki kapetan našao se na korak od transfera u Dinamo Kijev. No u posljednji tren, Rusi su u svoje redove umjesto njega doveli 4 godine starijeg Pivarića. Je li to narušilo njihov odnos?

"Ma, družimo se. Ne, ja i Piva smo stvarno u dobrim odnosima - i van terena i na terenu. On je moja konkurencija i ja njegova - to je normalna stvar i to je zdravo. Što se tiče Dinamo Kijeva, to je prošla stvar, bilo je kako je bilo. Ne žalim, niti kukam za tim. Jednostavno sve ima svoje zašto i kako, tako da sigurno će doći još nekih ponuda i bit će to sve u redu na kraju."

Ako ćemo vjerovati povijesti, teško da postoji bolji izlog od onog u dresu Vatrenih. Barišićev san o reprezentativnom debiju možda se ostvari već za - tri dana.

Prognoza – kiša

Ovdje recimo i koje dvije utakmice se igraju iste večeri: Naš glavni rival Island gostuje u Finskoj. A druga dva rivala - Ukrajina i Turska - igraju međusobno.

Pa bi već u subotu navečer ova vrlo izjednačena situacija na ljestvici mogla izgledati prilično drugačije, ako se primjerice Island oklizne u Finskoj, pa Hrvatska učvrsti prvo mjesto.

I dalje stoji ona prognoza o kiši u subotu navečer, što za ovako jaku reprezentaciju kao što je naša ne bi trebala biti previše otegotna okolnost da pokaže veliku razliku u klasi. Ali nije loše i to imati na umu! A pogotovo bi to trebali znati navijači, jer na stadion se kišobrani ne smiju unositi, a uz to očekuje se i pad temperature.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider