Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zna se tko je broj 1

U Barceloni se mole da se oporavi 'spasitelj': Što je previše je previše

Alarm se upalio na Camp Nouu jer Barcelona je ove godine primila čak 16 pogodaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je brutalno skinuta s vrha u Galiciji. Celta je ne samo pregazila momčad svog bivšeg trenera Luisa Enriquea već je preskočila aktualnog prvaka i zajedno s Realom i Villarealom drži vrh Primere. Četiri je pogotka primio njemački vratar Marc-Andre ter Stegen, a zabrinjava podatak da mu je to već treći poker golova u nešto više od mjesec dana!

 

Četiri je komada Nijemac primio na otvaranju sezone protiv Seville (5:4) u europskom Superkupu. Onda je novu porciju dobio već na prvoj sljedećoj utakmici. Pregazio je Barcu tada Athletic Bilbao (4:0) u prvoj utakmici španjolskog Superkupa.

Nakon toga na gol je stao Claudio Bravo koji je dobio nešto poduži odmor je s Čileom na Copa Americi otišao do kraja i postao prvak. Iskoristio je takvu situaciju mladi Ter Stegen i branio na pripremama. Želio je ove sezone punu minutažu, a ne samo Ligu prvaka. Bravo je na sljedeće tri utakmice primio tek jedan gol nakon čega se ozlijedio.

Ozljeda Brava i nove 'noćne more' Nijemca

Ter Stegen je primio pogodak u Madridu, ali nije bilo štete jer je Barca slavila kod Atletica. No, onda je stigla Liga prvaka i onaj pogodak Florenzija s centra koji je Romi donio remi s prvakom Europe. Potom je i Levante zabio dok je Nijemac branio, a onda je stigla nova porcija kod Celte. Ukupno je Ter Stegen primio 15 pogodaka u ovoj sezoni u šest nastupa, dok je Čileanac primio tek jedan u tri nastupa.

Potpuno je jasno zašto na Camp Nouu mole Boga da se od ozljede lijeve noge oporavi Claudio Bravo. Liječnici su rekli kako će mu oporavak trajati tri jedna, pa se špekulira da bi se mogao vratiti početkom sljedećeg tjedna. To znači da bi mogao na gol stati u utorak protiv Bayera Iz Leverkusena ili početkom sljedećeg mjeseca protiv Seville.

Ter Stegen će zbog toga braniti protiv Las Palmasa protiv kojeg bi morao vratiti poljuljano samopouzdanje i napokon pokušati ne primiti pogodak. Zadnja utakmica u kojoj je to uspio bila je u svibnju protiv Bayerna. Mladi Nijemac imao je na početku sezone veliku priliku zacementirati mjesto u prvih 11, ali nije ju iskoristio. Claudio Bravo očekuje se kao spasitelj, a to znači da se itekako dobro zna tko je 'jedinica' u Barceloni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider