Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojke protiv 'kraljeva'

Barceloni otvoren put do titule prvaka: Realu to nikada nije uspjelo!

Prije točno 30 godina Barcelona je kao i ove sezone krenula u španjolsko prvenstvo s tri pobjede u prva tri kola, dok je Real Madrid u istom razdoblju upisao samo tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Terryja Venablesa predvođena karizmatičnim Berndom Schusterom na kraju je donijela naslov državnog prvaka na Camp Nou nakon jedanaest godina posta.

Prije titule iz 1974., koju potpisuje veliki Johan Cruyff, Barcelona je posljednji put bila prvak 1960. Dakle, samo tri prvenstva za „blaugranu“ od 1960. do 1985. To su dva najduža razdoblja Barcelone bez naslova prvaka u njezinoj dugoj povijesti.

U posljednjih dvadesetak godina situacija se stubokom promijenila, Barcelona je od 1990. nanizala 12 od svoja ukupno 22 naslova prvaka Španjolske, a ako se po jutru dan poznaje, ove sezone mogla bi i do 23. titule, ako je na tom putu ne omete branitelj titule Atletico.

Naime, statistika kaže da Barcelonin najljući rival, Real Madrid, od 1929. otkada se igra španjolsko prvenstvo nikada nije osvojio naslov prvaka kada je u prva tri kola izgubio dvije utakmice.

To se do sada dogodilo osam puta, posljednji put u sezoni 2005/06., kada je Florentino Perez bio primoran podnijeti ostavku na mjesto predsjednika „kraljevskog kluba“. Hoće li se povijest ponoviti?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider