Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slavit će novu godinu

Barcelona u velikim problemima: Bez 'prve zamjene' do kraja sezone!

Vezni igrač aktualnog europskog nogometnog prvaka Barcelone Rafinha (22) neće više igrati ove sezone zbog ozljede križnih ligamenata desnog koljena koju je zadobio tijekom susreta 1. kola skupine E Lige prvaka protiv Rome u srijedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafinha je zadobio tešku ozljedu nakon samo nekoliko minuta provedenih na terenu kada ga je s leđa srušio Romin veznjak Radja Nainggolan Iz Barcelone su objavili kako će se Rafinha, inače mlađi brat Bayernova veznjaka Thiaga Alcantare, u sljedećih nekoliko dana podvrgnuti operaciji.

Oporavak igrača koji je gotovo svaku utakmicu mijenjao ili Iniestu ili Rakitića trebao bi trajati minimalno šest mjeseci što znači da bi se mogao vratiti početkom travnja iduće godine. No, do punog povratka u formu mogla bi proći praktički cijela sezona koja je, po svemu sudeći, za Rafinhu izgubljena. No, Barcelona će mu ipak ponuditi novi petogodišnji ugovor, kažu izvori bliski klubu.

Tako je Luis Enrique stigao u tešku situaciju koja će trajati cijelu jesen. Naime, ostao je u veznom redu svega tri kreativca – Iniestu, Rakitića i Sergi Roberta. Ovaj potonji trenutno pak igra na poziciji desnog beka, jer su ozlijeđeni i Dani Alves i Douglas dok Aleix Vidal ne smije biti registriran do 1. siječnja.

Taj prvi dan sljedeće godine Luis Enrique će s nestrpljenjem čekati jer tada će moći računati i na Ardu Turana. No, do tada će iz Barcelone B morati povući neke igrače. Adama Traore je prodan u Aston Villu, Alen Halilović je posuđen Sporting Gijonu, a kandidat je 20-godišnji Sergi Samper.

Nema sumnje, bit će to teška jesen za trenera Barce, naročito ako bude još ozljeda do prvog dana 2016. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider