Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajni Argentinac

VIDEO Barca razbila Espanyol Kupu, čudesan slobodnjak Messija

Nogometaši Barcelone s uvjerljivih su 4-1 svladali gradskog rivala Espanyol u prvoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa odigranoj u srijedu na Camp Nou.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Espanyol je poveo u 9. minuti pogotkom Caiceda nakon pogreške Danija Alvesa. No, uslijedio je Barcelonin preokret u režiji Lea Messija. Argentinac je u 13. minuti postigao izjednačujući pogodak, a u 44. minuti sjajno izvedenim slobodnim udarcem donio vodstvo Barceloni. Potom je u 49. minuti asistirao Piqueu za treći pogodak domaće momčadi, a u 89. minuti poslužio Neymara za konačnih 4-1.

Gosti su završnicu dvoboja odigrali s dva igrača manje. U 72. minuti je Perez isključen zbog drugog žutog kartona, a u 76. minuti je Diop dobio izravni crveni karton.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u igru je ušao u 68. minuti umjesto Turčina Arde Turana koji je debitirao za Barcelonu, nakon što je europskom prvaku istekla FIFA-ina suspenzija koja im je onemogućavala dovođenje novih igrača. Osim Turana, prvi nastup za 'blaugranu' imao je i Aleix Vidal koji je u 67. minuti zamijenio Danija Alvesa.

Hrvatski nogometni vratar Ivan Kelava branio je za Granadu u prvom susretu osmine finala španjolskog Kupa u visokom 0-4 (0-2) porazu na gostovanju kod Valencije. Kelavu je tri puta svladao Negredo (8, 63-11m, 83-11m), od toga dva puta s bijele točke, a jednom Rodrigo (35). Za našeg vratara ovo je bio treći nastup u dresu Granade, a sva tri je upisao u Kupu.

REZULTATI:

Mirandes (II) - Deportivo 1-1

Valencia - Granada 4-0

Athletic - Villarreal 3-2

Betis - Sevilla 0-2

Barcelona - Espanyol 4-1

Rayo Vallecano - Atletico /-/

U četvrtak igraju:

Cadiz (III) - Celta

Eibar - Las Palmas

Uzvratni dvoboji osmine finala igrat će se od 12. do 14. siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider