Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi konačno sretan

Juveov senator želi u Barcu: Veliko pojačanje koje će zakrpati sve rupe

Barcelona traži pojačanja u obrani, a glavna meta je Leonardo Bonucci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Leonardo Bonucci mogao bi napustiti Juventus, a Barcelona je jedan od glavnih kandidata u utrci za 30-godišnjeg talijanskog braniča.

Iako je u prosincu prošle godine produžio ugovor s Juventusom do 2021., već duže vrijeme spekulira se da je Bonucci u potrazi za novim izazovom te da bi mogao napustiti Staru damu. Kako piše talijanski Tuttosport, Barcelona je u kontaktu s Bonuccijem, koji je navodno voljan prijeći na Camp Nou, no pitanje je što će reći Juventus i je li ga uopće voljan pustiti?

Spekulira se da bi čelnici Juvea popustili isključivo ako Barcelona pošalje ponudu koja će ih „izuti iz cipela“, a to nije svota manja od 50 milijuna eura.
Barcelona traži igrača koji bi zakrpao rupe u njezinoj poroznoj obrani te pojačao konkurenciju na stoperskim pozicijama, gdje Barca ima problema već nekoliko godina, praktički otkada se oprostio Carles Puyol.

Ernesto Valverde za sada računa samo na Gerarda Piquea i Samuela Umtitija, dok su Jeremy Mathieu i Javier Mascherano praktički otpisani i očekuje se njihov odlazak.

Katalonci traže stopera i na drugim adresama. U fokusu je i mlada nada Sporting Gijona Jorge Mere. Radi se o 20-godišnjaku koji je U21 reprezentativac Španjolske i puno obećava. Katalonci se nadaju da bi ga mogli dobiti za petnaestak milijuna eura.

Mere je mlađi i svakako jeftiniji od puno iskusnijeg Bonuccija, no veliko je pitanje može li odmah odgovoriti potrebama Barcelone. Realno, jako teško, Bonucci je po tom pitanju puno sigurnija opcija. Osim toga, Lionel Messi zacijelo bi bio puno zadovoljniji Talijanom, jer Bonucci se može smatrati istinskim pojačanjem kakva je tražio od uprave tijekom pregovora oko produljenja ugovora. 
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider