Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rakitiću 90 minuta

Barca opet gazi: Najbolji nogometaš svijeta vratio se munjevitim pogotkom!

Nakon jednomjesečne stanke na travnjak se vratio Lionel Messi i bile su mu potrebne svega tri minute za zabljesne...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone su s uvjerljivih 4-0 (3-0) svladali Deportivo na svom Camp Nou u dvoboju 8. kola španjolskog prvenstva, a u momčad Luisa Enriquea, nakon stanke zbog ozljeda, vratili su se Lionel Messi i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je odigrao cijelu utakmicu.

Rafinha je u 21. minuti postigao pogodak na asistenciju Luisa Suareza. Isti je igrač u 36. minuti pospremio odbijenu loptu u gol Deportiva, ali dojam je da je njegovom pogotku prethodilo dvostruko zaleđe. Sjajnu akciju odigrali su Katalonci u 43. minuti, kad je dodavač bio Neymar, a strijelac Suarez. U 55. minuti u igru je, nakon jednomjesečne stanke, ušao Lionel Messi i već tri minute poslije zatresao mrežu, a asistent je ponovno bio Neymar.

Messi je zabio svoj 180. gol na Camp Nouu i postao igrač s najviše golova na domaćem stadionu u povijesti La Lige.

Gosti su u 65. minuti ostali s igračem manjem, kad je Laure dobio izravan crveni karton, zbog toga što je laktom udario Neymara. No, Barcelona nije brojčanu prednost uspjela pretvoriti u još uvjerljiviju pobjedu.

U prvoj subotnjoj utakmici, sljedeći suparnik zagrebačkog Dinama u skupini H nogometne Lige prvaka Sevilla zasjela je na vrh ljestvice španjolskog prvenstva zahvaljujući 3-2 (1-0) pobjedi na gostovanju kod Leganesa. Sevilla je povela 2-0 golovima Vazqueza (25) i Nasrija (58), Leganes je uspio izjednačiti preko Timora (67) i Szymanowskog (69), ali je tri boda za odlazak na vrh osigurao Sarabia (85).

Sevilla sada ima 17 bodova, jedan više od drugoplasirane Barcelone, a dva više od madridskog dua Atletica i Reala koji svoje utakmice 8. kola tek trebaju odigrati večeras. Atletico će ugostiti Granadu, dok će Real u goste Betisu.

Dinamo i Sevilla igrat će u 3. kolu Lige prvaka u utorak na stadionu Maksimir. Uoči tog dvoboja Sevilla ima četiri boda, kao i vodeći Juventus, dok je Dinamo na dnu skupine bez bodova. Na trećem mjestu je Lyon s tri boda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider