Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suarez u suzama

Barcelona obranila dvostruku krunu nakon 120 minuta drame sa Sevillom!

Barcelona je u dramatičnom finalu pobijedila Sevillu i osvojila Kup kralja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici sezone, finalu Kupa kralja, Barcelona je s 2:0 pobijedila Sevillu nakon više od 120 minuta utakmice na stadionu Vicente Calderon u Madridu. To je sedmi trofej od mogućih devet koliko je Barca osvojila pod vodstvom Luisa Enriquea koji je ujedno značio i obranu dvostruke krune. Bila je to nova potvrda dominacije Katalonaca u Španjolskoj.

Nakon 90 minuta bilo je 0:0. Očito je umor na kraju sezone učinio svoje, naročito kod Seville koja je u srijedu osvojila finale Europske lige protiv Liverpoola. Isti rezultat je, podsjetimo, bio u finalima Kupa Njemačke i Italije dan ranije. Čak je i sudac Carlos Del Cerro u 110. minuti tražio masažu zbog grčeva.

Ono najvažnije krenulo je isključenjem Javiera Mascherana u 36. minuti nakon rušenja Gameira u situaciji dok je bio posljednji igrač obrane čime je ostavio Barcu s desetoricom na terenu. U nastavku je Luis Enrique odlučio žrtvovati našeg Ivana Rakitića i ostaviti ga u svlačionici kako bi Mathieuom zakrpao rupu u obrani.

Rakitić tješio uplakanog Suareza

Možda bolje da je izvadio Luisa Suareza, ali tko bi se usudio izvaditi najboljeg strijelca španjolskog prvenstva. U 57. minuti Urugvajac je morao van zbog ozljede zbog čega je na klupi briznuo u plač, vjerojatno zato jer bi ga ozljeda mogla udaljiti od Copa Americe koja se u lipnju održava u SAD-u. Suarez je izgledao slomljeno pa ga je tješio i naš Rakitić.

Držala se Barcelona s igračem manje do sudačke nadoknade, a onda je Ever Banega zaradio izravni crveni karton srušivši Neymara u trenutku kada je Brazilac sam trebao izbiti pred Sergija Rica i možda šokantno donijeti Kataloncima Kup. Bio je to oproštaj Argentinca od Seville jer sljedeće će sezone igrati u Interu.

Messijeve asistencije dokrajčile Sevillu

A onda kreće rasplet. U 97. minuti Leo Messi novom čudesnom asistencijom pronalazi Jordija Albu koji je majstorski provukao loptu pored odličnog Sergija Rica za ludnicu na južnoj polovici stadiona Vicente Calderon. Barca je povela i Sevilla se nije uspjela vratiti u utakmicu. U 120. minuti još je isključen i Portugalac Carriço, a točku na i golom je stavio Neymar u 122. minuti nakon još jedne asistencijue Messija.

Zanimljivo, ova dva kluba odigrali su prošlog kolovoza i prvu utakmicu u sezoni, onu europskog Superkupa kojeg je osvojila Barcelona. U međuvremenu je Barca obranila naslov španjolskog prvaka, a Sevilla naslov prvaka Europa lige.

Od 2006. godine ova su dva kluba apsolutni vladari europskih kup natjecanja. Barcelona je uzela četiri Lige prvaka, dok je Sevilla osvojila Europa ligu čak pet puta od kojih tri u nizu posljednje tri sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider