Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trebali su 10 godina

Barca odgovorila na glasine da prodaje Messija: Ronaldinho je sve pokrenuo!

Dopredsjednik Barcelone Javier Faus izravno je odgovorio na glasine da katalonski klub namjerava prodati svoje najveće zvijezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Messija, Suareza i Neymara nikada nećemo prodati“, izjavio je dopredsjednik Barcelone Javier Faus referirajući se na najnovije medijske spekulacije oko mogućeg odlaska Lionela Messija iz katalonskog kluba.

Nije slučajno što je Faus baš uoči dvoboja Barcelone s PSG-om u Ligi prvaka odlučio progovoriti o toj temi. Naime, Parižani se uz Manchester City spominju kao najozbiljniji „prosci“ i moguća nova destinacija argentinskog majstora.

„To što oni namjervaju poslati ponudu, njihov je problem, a ne naš“, ističe Faus i dodaje:
„Ne možete napraviti u tri godine ono što drugi klubovi rade 40 godina. Bogatstvo nužno ne znači da ćete osvojiti Ligu prvaka. PSG i slični klubovi u narednih pet godina mogu postati kompetetivni i uspješni, pod uvjetom da ostanu organizirani i da investiraju u trening-centre i nađu način da izbalansiraju svoje budžete.“

„PSG mora ostati strpljiv. Barceloni je trebalo deset godina da se restruktira i sada je drugi najbogatiji klub na svijetu. Mi smo sportsko društvo, imamo najviše navijača na svijetu, oko 340 milijun diljem svijeta. To se ne može napraviti preko noći“, objašnjava Faus dodajući kako transfer Ronaldinha, koji je sve pokrenuo, nije bio odveć visok, a donio je brojne benefite Barceloni čije plodove ubire i danas.

„Izgradili smo momčad oko njega i osvojili sve trofeje. Uz to smo ispregovarali sjajne marketinške ugovore koji su nam omogućili kupovinu kvalitetnih igrača. U samo deset godina povećali smo pet puta naše prihode“, zaključio je Faus.

Ovo rečenicom Faus je poslao poruku konkurenciji kako Barcelona ima sasvim dovoljno novca da svojim najvećim zvijezdama ponudi lukrativne ugovore koji će ih zadržati na Camp Nou.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider