Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže novi veznjak

Barcelona našla zamjenu za Xavija i odlično rješenje za Halilovića

Luis Enrique želi vratiti u Barcelonu s posudbe iz Seville ofenzivnog veznjaka Denisa Suareza, a suprotnom smjeru odlazi Alen Halilović...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavne mete Barcelone ostaju Paul Pogba i Marco Verratti, ali kako katalonski klub ima zabranu registracije novih igrača do siječnja idućeg godine, teško je očekivati da će nekog od njih dvojice dovesti prije ljeta 2016.

No, Barcelona mora nekako popuniti rupu koja je nastala odlaskom kapetana Xavija Hernandeza pa će najvjerojatnije vratiti s posudbe iz Seville ofenzivnog veznjaka, 21-godišnjeg Denisa Suareza, pišu katalonski mediji.

Enrique u veznom redu može računati na Ivana Rakitića, Andresa Iniestu, Rafinhu i Sergija Roberta, dok je Alen Halilović još „zelen“ i najvjerojatnije će na posudbu.

Barcelona želi u operaciju vraćanja Suareza uključiti mladog hrvatskog veznjaka. Suarez je trebao ostati na posudbi u Barceloni do lipnja 2016. pa će Barca pokušati nagovoriti Andalužane da prihvate razmjenu s Halilovićem.

Kako trenutačno stvari stoje, čini se da će Sevilla prihvatiti tu opciju, tako da bi Halilović mogao krenuti stopama Ivana Rakitića, koji je izgradio ime na Sanchez Pizjuanu prije no što je prešao u Barcelonu. U prilog tezi da će najvjerojatnije doći do dogovora govori i podatak da su Sevilla i Barcelona u odličnim odnosima.

Sevilla je u bližoj povijesti prodala nekoliko igrača Barceloni, posljednji je Aleix Vidal kojeg je katalonski klub nedavno kupio za 18 milijuna eura. U isto vrijeme Barca je poslala u Sevillu nekoliko igrača na kaljenje, među njima spomenutog Suareza ali i iznimnog talentiranog Gerarda Deulofeua. Sada bi u istom smjeru trebao i Halilović.

Ne treba zaboraviti da će Sevilla kao aktualni osvajač Europske lige sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, što je vrlo motivirajući podatak za Halilovića.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider