Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Majstor za ključne golove

Barca nahvalila Rakitića i predočila dokaze koliko im znači

Barcelona je na svojim stranicama odala počast hrvatskom veznjaku, koji je u mnogim bitnim utakmicama „probio led“ kada bi napadački trojac ostao bez inspiracije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić je u Barcelonu došao iz Seville 2014. godine i vrlo brzo zauzeo mjesto u moćnom Barcinom veznom redu, koje do danas nije ispustio. U prve dvije sezone upisao je 51 i 57 nastupa, a ove još nije propustio utakmicu.

Iako mu je primarna uloga, u skladu s Barcinom nogometnom filozofijom, uspostavljanje i održavanje kontrole u sredini terena, Rakitić se često ubacuje u napad iz drugog plana. To je rezultiralo s 18 golova (devet prošle sezone) čime se isprofilirao kao četvrti strijelac momčadi iza nedodirljivog napadačkog trojca MSN.

U Barceloni posebno cijene statistički podatak da je većinu svojih golova postigao pri rezultatu 0:0, često u situacijama kada bi MSN ostao bez inspiracije. Najrecentniji primjer je njegov posljednji gol za pobjedu 1-0 na uvijek teškom gostovanju kod Athletic Bilbaa.

Njegovi prvi golovi koji se najviše pamte su gol Juventusu u finalu Lige prvaka te gol Machester Cityju iste sezone u osmini finala.

Prošle sezone se Rakitić specijalizirao za gostovanja – zabio je prvi gol Betisu, Rayu Vallecanu, Villarrealu i Bate Borisovu.

Što je najvažnije, kad Rakitić zabije, Barcelona rijetko gubi – svojih 18 golova je zabio u 15 pobjeda i samo dva poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider