Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ozbiljno je!

Barcelona krenula po Suareza: Na pomolu spektakularan transfer!

U Londonu će danas (srijeda) biti održana prva runda pregovora između Liverpoola i Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kuha se najveći ovoljetni transfer. To više nije samo glasina, Barcelona ozbiljno kreće u pregovore oko prelaska Luisa Suareza iz Liverpoola u Kataloniju. Guardian piše kako će u Londonu sastati delegacije klubova koje predvode Raul Sanllehi, direktor nogometnih operacija Barce i Ian Ayr, izvršni direktor Redsa.

Liverpool je očito odlučio prodati 27-godišnjeg Luisa Suareza jer ovaj ponovno neće moći igrati dobar dio sezone. Liverpool je izvjesio cijenu od 80 milijuna funti, što je oko 100 milijuna eura. To je i otkupna klauzula. Barcelona je ipak spremna ponuditi do 75 milijuna eura. U posao možda uđe i Alexis Sanchez, koji je želja Brendana Rodgersa, pa ta cifra na kraju bude umanjena za možda i 40 milijuna eura koliko je Barca procijenila vrijednost Čileanca.

Treba reći i kako je unatoč glasinama, ovo prvi kontakt između klubova po pitanju transfera Suareza. Barcelona je očito spremna čekati kraj njegove suspenzije, a možda upali i žalba pa kazna FIFA-e bude smanjena, barem što se tiče onog dijela o zabrani bavljenja nogometom na četiri mjeseca.

Na predstavljanju Ivana Rakitića u utorak, sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta dobio je pitanje i o Suarezu. Rekao je da je on igrač Liverpoola, ali i pohvalio njegovu ispriku javnosti i dano obećanje kako se takvo nešto neće nikad više ponoviti. To je bio veliki znak, pišu katalonski mediji, da Barcelona kreće po Urugvajca. Neki čak smatraju kako je upravo Barca predložila Suarezu javnu ispriku.

Luis Enrique se nada paklenoj napadačkoj navali Neymar - Suarez - Messi iza kojih bi stajali Busquets - Rakitić – Iniesta. Moramo priznati jako moćno, barem na papiru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider