Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vraća se kući

Barcelona ide dalje: Predstavljeno prvo veliko pojačanje!

Španjolski i europski prvak FC Barcelona kupila je od Seville sjajnog krilnog ofenzivca Aleixa Vidala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su ponovili uspjeh iz 2009., kada je Pep Guardiola uzeo sva tri trofeja u kojima se Barcelona natjecala, na Camp Nou je stiglo i prvo pojačanje. Na pet godina ugovor je potpisao sjajni Aleix Vidal, 25-godišnji Katalonac koji je ove sezone zablistao u dresu Seville.

On je krilo, na beku je odigrao utakmicu života

Radi se o fantastičnom desnom krilu, ali doveden je da zamjeni Danija Alvesa na poziciji desnog braniča. Igrao je to i u Sevilli i oduševio. Upravo takav igrač jedino i može zamijeniti Alvesa koji se nakon još jednog naslova Lige prvaka oprašta od Barcelone. Podsjetimo, upravo je iz Seville 2008. stigao Alves u Kataloniju na poziv Pepa Guardiole.

Zanimljivo, i naš Ivan Rakitić je stigao iz Seville koja je tako za Barcu postala najzanimljiviji dućan u šoping centru 'Primera'. Andalužani će zaraditi oko 20 milijuna eura na ovom transferu jer su ga doveli za tri milijuna, a sada prodali za 23, pišu španjolski mediji.

Vidal se, možemo to i tako reći, vraća kući. U mlađim je kategorijama proveo jednu godinu u La Masiji na samom početku svoje juniorske karijere kada je imao 15 godina. Zanimljivo, igrao je i u mlađim kategorijama madridskog Reala, a seniorski put započeo je u povratkom u Barcelonu, ali u B momčadi Espanyola. Mučio se po posudbama, a onda je tri godine proveo u Almeriji.

Od tamo ga je uzela Sevilla u kojoj je proveo samo jednu sezonu. Bilo je to dovoljno da ga u Barceloni proglase nasljednikom Danija Alvesa i opet se pojačaju svojim domaćim dečkom, Kataloncem, baš kao i prije tri godine kada je iz Valencije 'vraćen' Jordi Alba, njegov novi suigrač na lijevom beku.

Zbog kazne koja još traje, Vidal će za Barcelonu moći zaigrati prvog dana sljedeće godine. Podsjetimo, Barceloni su dopušteni transferi, ali im je zabranjena registracija nogometaša do kraja kalendarske godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider