Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se Real

Brutalno i sumanuto: Barca kao 15 hrvatskih liga, Atletico sprema spektakl

Barcelona i Atletico objavili su projekcije proračuna za iduću sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je objavila projekciju proračuna za sljedeću sezonu 2017/18. Iznosit će nevjerojatnih 897 milijuna eura, što je najmanje 15 puta više od kompletne Prve hrvatske lige.

Odlaskom Neymara u PSG, u Barci kažu neplaniranom, katalonski je klub uprihodio 222 milijuna eura, što je najveći razlog značajnog plusa na računu i porasta proračuna u odnosu na ovu sezonu za čak 29 posto.

Nije da Barca nije htjela potrošiti taj novac na nova pojačanja, no Kataloncima se izjalovio transfer Coutinha pa su deseci milijuna eura ostali u kasi. Čeka se Realova objava da se vidi hoće li Barcelona imati najveći proračun u Primeri, ali i na svijetu.

Atletico se već oglasio i potvrdio spekulacije da će mu proračun značajno porasti u odnosu na ovu sezonu. Skok je u postotku sličan Barcinom, s time što Rojiblancosi nisu uknjižili neki astronomski prihod na prodaji igrača. Madriđani ove sezone imaju proračun 266.1 milijun eura, a iduće sezone bit će 343 milijuna.

U Atleticu očekuju da će mu ove sezone značajno porasti prihodi. Glavni jamac takvoj prognozi dovršenje je novog spektakularnog stadiona Wanda Metropolitano, koji će sutra biti službeno otvoren utakmicom Atletica i Malage.

Davno je rasprodano svih 68 000 ulaznica za utakmicu. U Atleticu očekuju da će svečanu ceremoniju otvorenja stadiona na malim ekranima gledati oko 200 milijuna ljudi, a da će signal preuzeti 182 zemlje svijeta. Svečanost će uveličate zračne snage španjolske ratne flote i padobranci.

Ne treba zaboraviti da je Atletico nakon Građanskog rata u Španjolskoj jedno vrijeme nosio ime Atletico Avicion. Međutim, ne želeći biti mezimac Francova režima, kao, primjerice, mrski gradski suparnik, svojevoljno se odrekao statusa vojnog kluba i vratio se građanskim korijenima. U Atleticu se pripremili koreografiju za pamćenje, što će biti posebno iznenađenje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider