Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
eksplodirali u 2015!

Barcelona gazi kao ona Pepova 2008: Messi bolji od Realovog trojca, srušio rekord Figa

Nakon još jedne petarde Barcelone s razlogom su počele i usporedbe s najboljim danima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je razbila Levante s 5:0, što je bila 11 pobjeda u nizu. Posljednji put tako nešto su ostvarili još tamo 2008. godine pod vodstvom Pepa Guardiole. Klupski rekord drži Rijkaardova Barca iz sezone 2005./2006 s 18 pobjeda.

Real Sociedad nanio im je posljednji poraz na početku 2015. i od onda su zabili 39 pogodaka u 11 utakmica.

VIDEO Sjajne škarice Suareza: Petarda Barce uz hat-trick Messija!

Barca zaostaje za Realom jedan bod, a Leo Messi se novim hat-trickom približio Cristianu Ronaldu na ljestvici strijelca. Iako je ta razlika još donedavno bila velika, sada Ronaldo ima 28 pogodaka, a Messi 26. Treba reći kako je Portugalac čak osam zabio s 11 metara, a Argentinac dva.

Messi u 2015. bolji od 'BBC'-a

Zanimljivo, u ovoj je godini Messi zabio 14 pogodaka uz devet asistencija, dok Realov trojac Bale, Benzema i Ronaldo zajedno ima 11 golova i šest asistencija u istom razdoblju.

Također, Messi je probio granicu od 300 nastupa u španjolskom prvenstvu i 106 asistencija u Primeri čime je prestigao Luisa Figa. Dostigao je Argentinac i Ronalda u hat-trickovima u Primeri, obojica ih imaju 23 iako je Ronaldo puno kasnije stigao u Španjolsku. No, Messi je ukupno bolji jer ih ima čak 34 u karijeri od kojih 31 u klubu.

Ono što je bila Realova luda jesen, sada se pretvara u Barcinu zimu. Naravno, Madriđani su bili duplo uspješniji u tom veličanstvenom pobjedničkom nizu...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider