Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi triput u okvir gola

Camp Nou poluprazan zbog straha: Barcelona slavila i poslala poruku teroristima

Katalonci su na svom Camp Nouu osvojili tri boda u prvoj prvenstvenoj utakmici sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u novu sezonu Primere krenula 2:0 pobjedom protiv Betisa na svom Camp Nouu.

Bio je to emocijama nabijen susret koji je započeo minutom šutnje u znak sjećanja na žrtve terorističkih napada u Barceloni i Cambrilsu, obalnom gradu jugozapadno od Barcelone. U napadima koji su se dogodili u četvrtak poginulo je 14 osoba, a više od 120 ih je ozlijeđeno.

"Ne bojim se"

"No tinc por!" (ne bojim se) zapjevali su gledatelji na stadionu Camp Nou. Na stadionu je bilo 56.480 gledatelja, što je skoro dvostruko manje od njegova kapaciteta. Barcelona na otvaranju sezone redovito ima rasprodan stadion, no očito je prevladao strah među navijačima od mogućih novih napada.

S obzirom na situaciju policija je podigla mjere osiguranja, a za dodatno osiguranje pobrinuo se i klub.

"S obzirom na trenutačnu situaciju i porast opasnosti od terorizma, klub je već poduze jače mjere sigurnosti. Pravilo je da se primjenjuju maksimalne moguće mjere, a u izvanrednim situacijama kao što je ova, primjenjuju se mnogo strože," poručili su iz kluba.

"Nažalost, živimo u svijetu u kojem smo svi potencijalne žrtve i to u svakom trenutku. Međutim, moramo pokazati kako se ne bojimo. Znam da nije lako, ali najbolji način je krenuti naprijed," kazao je Barcin trener Ernesto Valverde.

Sve do 36. minute odolijevao je Betis napadima Katalonaca, a onda su kapitulirali i to - autogolom. Gerard Deulofeu je uputio loptu prema petercu Betisa gdje Rumunj Alin Tosca ju malo skreće i ona završava u mreži.

Tri minute kasnije više od pola posla napravio je sjajni Deulofeu, oteo je loptu, ušao u šesnaesterac i dao idealnu povratnu za Sergija Roberta protiv čijeg udarca vratar Betisa nije imao šanse.

Lionel Messi nije imao sreće, u tri navrata je pogađao okvir gola.

Naš Ivan Rakitić je na terenu proveo svih 90 minuta, u veznom redu je igrao skupa sa strijelcem Robertom i Sergiom Busquetsom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider