Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'sezone mu nemaju kraja'

Barca u SAD-u bez Messija: Leo zbog umora propušta početak sezone?

Nogometaši Barcelone sletjeli su u SAD gdje će se pripremati za novu sezonu kako u Španjolskoj tako i u Europi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u Los Angeles stigla bez svojeg najboljeg igrača Lionela Messija, zbog čega trener Luis Enrique nije bio ni najmanje sretan.

"Messijeve sezone traju čitavu vječnost i zato mu je potreban dodatan odmor. Neće biti s nama u SAD-u, a priključit će nam se tek po povratku u Kataloniju", rekao je Enrique, koji je isto tako vrlo nezadovoljan jer zbog sponzorskih ugovora Barcelona mora odraditi ovu američku turneju.

"Ne sviđa mi se turneja. Ima više negativnih nego pozitivnih stvari".

Barcelona je na koncu sezone 2014/2015 osvojila sve što se osvojiti moglo. Uzela je Primeru, Kup kralja i Ligu prvaka.

"Do kraja 2015. godine želim osvojiti još tri trofeja (španjolski Superkup, UEFA-in Superkup i Klupsko svjetsko prvenstvo). Moj izazov je da napravim nešto povjesno što još nikome nije uspjelo. To je moj stimulans", rekao je trener Barcelone.

Katalonci će već za dva dana u Pasadeni igrati protiv Los Angeles Galaxyja, za koji će vjerojatno nastupiti Robbie Keane i Steven Gerrard.

U SAD-u će Barcelona odraditi još dvije prijateljske utakmice protiv dva engleska velikana, Manchester Uniteda i Chelseaja, a susreti su na rasporedu 25. i 29. srpnja.

Na povratku prema Španjolskoj Barcelona će stati i odigrati u Firenzi prijateljski ogled s Fiorentinom 2. kolovoza, a nakon toga kreće nova sezone. Prva utakmica španjolskog Superkupa, protiv Athletic Bilbaa, igra se 8. kolovoza i pitanje je hoće li za nju Leo Messi biti spreman. Tri dana kasnije na rasporedu je UEFA-in Superkup u Tbilisiju (Gruzija), a nova tri dana nakon toga u Kataloniji je uzvrat španjolskog Superkupa.

Naporan je to period, naročito zbog putovanja u kratkim vremenskim intervalima, te je moguće da će Messi biti pošteđen barem jedne, ako ne i dvije utakmice od spomenute tri.

Sezonu u Primeri Barcelona otvara 23. kolovoza gostovanjem kod Athletic Bilbaa, iste momčadi protiv koje će u razmaku od tjedan dana odigrati dvije utakmice Superkupa u Španjolskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider