Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva velika aduta

Barca sprema težak udarac Realu: Katalonija će plesati, a Madriđani bjesniti

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu sprema dva velika „poklona“ navijačima katalonskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oni će uz možebitno osvanje naslova španjolskog prvaka i Lige prvaka biti njegovi glavni aduti u predstojećoj predsjedničkoj utrci. Pripreme za izbore, koji će se održati u ljeto, u punom su jeku. Iako se još uvijek ne zna točno tko će se sve kandidirati, odnosno tko će Bartomeuu biti glavni protukandidat, spekulira se da će to biti Joan Laporta, kampanja je već odavno počela.

Bartomeu računa da će Barcelona osvojiti prvenstvo, čime će ispuniti svoje prvo obećanje navijačima, a Liga prvaka bila bi šlag na tortu koja bi mu zajmčila pobjedu na izborima. No, nitko ne može znati što će se dogoditi u Ligi prvaka. Barcelona je dogurala do polufinala Lige prvaka gdje je čeka Bayerna, a ako prođe dalje, u finalu je čeka vjerojatno Real Madrid ili možda Juventus.

Dakle, još uvijek je dalek put do „ušate kante“ pa Bartomeu mora imati u rukavu sigurnije varijante. To su kao i uvijek nova pojačanja, velike zvijezde koje bi zakovitlale maštu navijača i osigurali mu glasove kod „sociosa“.

Prema pisanju katalonskih medija, prvi Bartomeuov „pik“ je Paul Pogba, zvijezda Juventusa i francuske reprezentacije, a drugi Angel Di Maria, bivši veznjak Real Madrida koji je prošlog ljeta prešao u Manchester United, gdje se nije baš najbolje snašao i navodno planira povratak u Španjolsku. Argentičev prelazak na Camp Nou zasigurno bi imao snažan odjek kako u Barceloni tako i u Madridu. Svaki transfer na relaciji Madrid – Barcelona, pa makar i neizravan, izaziva velika pažnju španjolske i svjetske javnosti.

U Madridu mnogi još uvijek žale za Di Marijom, smatraju da ga Florentino Perez nije trebao prodati ManUtd-u, pa bi i zbog toga njegov dolazak u redove najvećeg rivala bio velika priča, prava senzacija. Bartomeu bi tim transferom dobio veliki kredit kod navijača. U to uopće ne treba sumnjati, jer bi to bio veliki udarac mrskom im madridskom rivalu, a za navijače Barcelone od toga nema milozvučnije glazbe.

Barcelona je do zime pod sankcijama Uefe, ali smije potpisivati nove igrače. U prijevodu to znači da bi Barcelona mogla dogovoriti spomenute transfere s Juventusom i Manchester Unitedom, a da igrači fizički prijeđu na Camp Nou tek u zimu ili u ljeto 2016.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider