Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika gužva u Kataloniji

Barca se 'prodala' Madriđanima: 'Ovo je izdaja, mi smo pravi Katalonci'

Barcelona je potpisala novi ugovor oko televizijskih prava za sljedeću sezonu, pišu španjolski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je podigla veliku prašinu prodajom televizijskih prava za sljedeću sezonu španjolskoj multinacionalnoj kompaniji Telefonica. Na taj je način katalonski klub raskinuo suradnju s dugogodišnjim partnerom Mediaproom, na čijem je čelu poznati katalonski producent Jaume Roures, koji je podigao veliku galamu te smatra da ga je Barcelona izigrala.

„Bolja im je Telefonica nego pravi Katalonci kao što smo mi. Barca se nekorektno ponijela prema Mediaprou. To je kombinacija prljave igre i izdaje. Naša lojalnost prema klubu uvijek bila je iznad obične poslovne suradnje. Osim toga, mi smo imali bolju ponudu, i u financijskim smislu i na području internacionalne ekspanzije“, gnjevno je poručio Roures dodajući da bi priča bila drugačija da su sačekani izbori za novog predsjednika Barcelone.

Telefonica figurira kao jedna od najvećih privatnih telekomunikacijskih kompanija na svijetu, ali Roures aludira na to da joj je sjedište u Madridu te da je vode kastiljanski biznismeni. Čelnici Barcelone navodno su sa svih strana bili pod velikim pritiskom prije potpisivanja ugovora. Roures je potegao i svoje veze u Kataru gdje je tijekom godina ostvario brojna poznanstva s tamošnjom poslovnom elitom radeći produkciju za katarske televizijske stanice, a zna se da Barcelona ima lukrativan sponzorski ugovor s katarskim kompanijama. No, Rouresu očito nije uspjelo promijeniti mišljenje čelnika Barcelona.

"Ovo je farsa, uopće nisu razmatrili ponude, već su davno sve dogovorili", poručuje Roures.

Spekulira se da je Barcelona za novi ugovor dobila oko 140 milijuna eura, što je vjerojatno nešto manje od onog što je ponudio Mediapro, no katalonski klub ipak se odlučio za novog partnera. Razlog je dodatni marketinški ugovor s Telefonicom koji će donijeti Barceloni novih četrdesetak milijuna eura u sljedeće tri godine. Prema ugovoru Telefonica će biti zadužena za marketinšku eksploataciju klupske televizije, Barca TV.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider