Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi na vidiku

Barca obećala Neymaru veliko pojačanje i nešto što se neće svidjeti Messiju

Barcelona je poručila Neymaru da ne očekuje novu povišicu, ali da će mu ispuniti neke druge uvjete...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Slučaj Neymar“ pretvara se u trakavicu bez početka i kraja. Iako mu je Barcelona poslala poruku da se javno oglasi i prekine sve spekulacije oko odlaska u PSG, Brazilac i dalje mudro šuti te tako samo raspiruje glasine. Sad je već očito da je to prokušana taktika Neymarova klana.

Ronaldo pomaže Barci i spašava Neymara: Ovako se zarađuju silni milijuni

Nakon jučerašnje znakovite Piqueove objave na Twitteru, činilo se da je slučaj riješen, da Neymar ostaje u Barceloni, no već se danas čini da je slučaj daleko od razrješenja. Još uvijek nije jasno ostaje li na Camp Nouu i pitanje je kada će se to znati?

Barca poručila Neymaru da ne očekuje ni euro povišice

Katalonski mediji raspisali su se kako je Barcelona jasno dala do znanja Neymaru da ne očekuje novo povećanje plaće ni za euro. Čini se da je Barci jako stalo do toga da pošalje poruku kako ucjenjivanje neće upaliti. Dakle, ako Neymar i odluči ostati, neće zbog toga dobiti veću plaću.

Tko zna je li to istina ili je u pitanju još samo jedan PR trik kako bi se umirili od Neymara već umorni i zlovoljni navijači, ali i kolege u svlačionici. Ionako se takve stvari uvijek dogovore u tajnosti.

Barcelona je navodno obećala Neymaru ispuniti neke druge uvjete. Sa strane Barce glavnu riječ u pregovorima s Neymarovima ima Raul Sanllehi, klupski operativac koji je odigrao ključnu ulogu u otimanju Neymara ispred nosa Realu. Kada se činilo gotovo sigurnim da Brazilac iz Santosa prelazi u Madrid, Barca je u pet do dvanaest uskočila u priču i pomrsila račune najvećem rivalu. Sanllehi je odigrao najvažniju ulogu u toj operaciji, tako da mu Neymarovi najviše vjeruju.

Problemi s poreznicima

Navodno je Sanllehi priopćio Neymarovima odluku klupskog čelništva da zaboravi na novu povišicu, koju je, uzgred rečeno, po novom ugovoru dobio prije pola godine, i to golemu. No, obećali su mu da će Barca još čvršće stati iza njega i pomoći mu sa svojim vezama da razriješi probleme sa španjolskim poreznim organima.

Drugo je obećanje da će Barcelona sve učiniti da dovede njegove reprezentativne kolege Philippea Coutinha i Paulinha kako bi klub dobio pravi brazilski štih, što navodno Neymaru puno nedostaje i zbog čega, među ostalim, razmišlja o prelasku na Park prinčeva, gdje se nalazi poveća kolonija Brazilaca.

Coutinho na putu za Camp Nou

Katalonski Sport piše kako Barcelona u vezi s tim radi punom parom. Najnovija informacija glasi da su predstavnici Barcelone u Londonu gdje pregovaraju s izaslanicima Liverpoola. Pregovori su navodno u zaključnoj fazi.

Redsi ne namjeravaju prodati Coutinha ispod stotinu milijuna eura i čini se da će Barcelona, iako nevoljko, morati to platiti. Na taj način dobit će traženo pojačanje u veznom redu i vjerojatno će zadržati Neymara. Brazilac bi u tom slučaju bio pritisnut uz zid i ne bi imao izliku za odlazak u PSG.

Neymaru obećana liderska pozicija

Treće obećanje koje je Barca dala Neymaru jest njegovo skoro preuzimanje liderske pozicije u momčadi, što je uz novac glavni razlog zašto Neymar razmišlja o PSG-u. U Parizu bi bio glavni šef, a u Barci je samo prvi ili čak drugi pomoćnik glavnoj faci Lionelu Messiju.

Sanllehi je priopćio Neymaru da se još malo strpi i da je samo pitanje trenutka kada će preuzeti dirigentsku palicu od Messija te da će onda biti prvi kandidat za Zlatnu loptu. Činjenica je da Argentinca polako pritišću godine, ali njegov silazak s trona ne čini se tako skorim, možda tek za dvije-tri godine. No, pitanje je ima li Neymar još strpljenja čekati? Tko zna, možda se iza obećanja krije mogućnost Messijeve skore prodaje?

Pitanje je što će na sve reći Messi? Teško da je suglasan s time da se makne s puta Neymaru tako skoro ako ostane u Barceloni. Ako Neymar i ostane, problemi su na vidiku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider