Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Određene su mete

Barca kreće u šoping kojim će zaobići zabranu transfera!?

Barcelona neće smjeti raditi transfere u sljedeća dva prijelazna roka, ali zato ima još desetak dana za 'zimnicu'.

FIFA je odbila žalbu Barcelone te im je zbog nepravilnosti kod dovođenja mladih igrača odredila kaznu po kojoj u sljedeća dva prijelazna roka (zima i sljedeće ljeto) neće smjeti dovoditi nove igrače. Katalonci sad idu na žalbu kod Sportskog arbitražnog suda u Lausannei, no CAS rijetko mijenja odluke FIFA-e i UEFA-e.

Zbog toga bi Barcelona mogla u panični šoping za kojeg ima vremena još desetak dana, dok ne završi ovaj prijelazni rok. Katalonski sportski dnevnici El Mundo Deportivo i Sport već su odredili vjerojatne mete.

Brazilac Douglas već je dogovoren i ovih dana bi trebao potpisati. Igrač Sao Paula bit će zamjena za Danija Alvesa koji sljedećeg ljeta postaje slobodan igrač. Vratari i obrana su time pokriveni. No, još trojica su na meti Barce.

Kupovina pa posudba

Najveće ime je Marco Reus, a tu su i Atleticov veznjak Koke, te bočni igrač Juan Cuadrado iz Fiorentine. Oko ovog potonjeg vlada ovog ljeta prava nogometna sapunica u kojoj bi najlošije mogla proći Fiorentina ukoliko ga ne proda na vrhuncu popularnosti zbog sjajnih igara na Svjetskom prvenstvu. Viole su tražile previše od Manchester Uniteda i Barcelone (preko 40 milijuna eura) i vidjet ćemo tko će prvi popustiti.

Oko Reusa je nakon otkrivanja otkupne klauzule nastala ludnica. Samo 25 milijuna eura za takvog igrača je zbilja sitnica. No, Barcelona je dobro pokrivena u napadu s trojcem Messi – Neymar – Suarez, pa se mnogi pitaju gdje je tu mjesto za Nijemca.

U Barceloni imaju plan kako zaobići zabranu transfera. Kupili bi recimo Kokea iz Atletica, a možda i Reusa, te ih ostavili na posudbi u njihovim klubovima. Tako bi na ljeto stigli kao igrači Barcelone s posudbe.

To su zasad samo nagađanja medija iz katalonske prijestolnice, ali što procuri iz Barcelone prvi objave Mundo Deportivo i Sport.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider