Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrijeme je...

Barcelona na zimu dovodi igrača kojeg prati već godinama!

Barcelona je u potrazi za talentiranim stoperima koji bi u budućnosti zamijenili već vremešnu zadnju liniju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u potrazi za talentiranim stoperima koji bi zamijenili već vremešnu zadnju liniju predvođenu iskusnim igračima poput Javiera Mascherana i Gerarda Piquea.

Proces je počeo ovoga ljeta dovođenjem Samuela Umtitija iz Lyona, a prema pisanju El Mundo Deportiva, on će biti nastavljen u Bundesligi. Na meti katalonskog diva je Fabian Schär (24), švicarski stoper Hoffenheima.

Barcelona prati Schära još otkad je bio igrač Basela, a u zimskom prijelaznom roku su odlučili za njega ponuditi 10 milijuna eura. Hoffenheim ga je 2015. kupio za četiri milijuna eura, a zanimljivo je da njegovom prodajom ne bi ostali bez stožernog prvotimca.

Unatoč interesu Barcelone i statusu jednog od najtalentiranijih europskih stopera, Schär nije standardan u klubu i ove je sezone skupio svega dva nastupa u Bundesligi. U dresu Švicarske je nešto standardniji, a u kvalifikacijskom susretu s Andorom u ponedjeljak je bio strijelac u pobjedi 2:1.

Na tom je susretu, odigranom u Andori, izaslanstvo Barcelone pratilo Schära. U njegove najveće kvalitete se ubrajaju dobra igra glavom i sigurnost s loptom, zbog čega se smatra materijalom za Barcelonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider