Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već u zimu

Barca i Real 'tuku' se za pojačanja: Rakitić dobiva žestoku konkurenciju

Luis Enrique zahtijeva od čelnika Barcelone da mu u zimskom prijelaznom roku, kada Kataloncima ističe Uefina zabrana registriranja igrača, osiguraju po jedno pojačanje u veznom redu, napadu i obrani, pišu katalonski mediji.

Kako su Rafinha i Iniesta ozlijeđeni, Enrique smatra da Arda Turan neće biti dovoljan te da mu je potreban još jedan veznjak kako bi Barcelona bila uspješna na svim frontama.

Barcelona je prošle sezone pratila veznjaka Borussije Dortmund Ilkaya Gündogana, no Enrique je ljetos odustao u posljednji trenutak jer nije bio siguran u njegovo fizičko stanje. Gündogan je dugo vremena bio ozlijeđen, imao je velikih problema s leđima, pa Enrique nije htio riskirati.

Međutim, kako se Gündogan uspješno vratio na travnjak i ponovno pruža zapažene partije, Enrique je navodno promijenio i mišljenje želi ga vidjeti u svojoj momčadi.

Barcelona nije odustala od Paula Pogbe, ali čini se kako nema šanse da Juventus pusti svojeg najboljeg igrača prije ljetnog prijelaznog roka. Ako Gündogan doista sleti na Camp Nou, Ivan Rakitić imat će veliku konkurenciju u nastavku sezone.

Uz jednog klasičnog veznjaka, trener Barcelone želi još jednog napadača. Nakon odlaska Pedra u Chelsea, Barca je ostala bez kvalitetnih alternacija za Lionela Messija, Neymara i Luisa Suareza. Na radaru Barcelone su Sofiane Feghouli (Valencia), Nolito (Celta), Jarmolenko (Dinamo Kijev) te zvijezda Borussije Dortmund Marco Reus.

Barcelona se želi pojačati i na poziciji lijevog beka. Njemački mediji pišu kako su Katalonci bacili oko na beka Bayera iz Leverkusena, Brazilca Wendella. U utrku za Wendella navodno se uključio i Barcin arhi-rival Real Madrid. Nakon odlaska Fabia Coentra, Real nema adekvatnu zamjenu za Marcela. Madriđani su uvjereni da je Wendell pravo rješenje. Radi se o potentnom, prilično mladom igraču, tek su mu 22 godine. Bayer ga je doveo prošle sezone iz Gremija za 6.5 milijuna eura. Brazilac ima ugovor s „apotekarima“ do 2019. Teško da će Nijemci pustiti ispod dvadesetak milijuna eura, a budući da su za njega zainteresirani i Barcelona i Real, licitacija će možda otići i do 30 milijuna.

Wendell vjerojatno neće biti jedni igrač oko kojeg će se potući veliki rivali. Spekulira se da su Gündogan, Reus i Feghouli također na ciljniku Florentina Pereza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider