Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real slavi "novog Moratu"

Bale upalio turbo i zaledio braniča: Pogledajte "bolestan" sprint i sjajan gol!

U Realu se nadaju da su pronašli zamjenu za Alvara Moratu, a atmosferu je podigao i Gareth Bale koji je prekinuo posto zabivši sjajan gol.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borja Mayoral upisao se na Anoeti u povijesne knjige Real Madrida. Mayoral je postigao gol u 3:1 pobjedi Madriđana na uvijek zahtjevnom gostovanju u San Sebastianu protiv Real Sociedada, koji je odlično započeo sezonu.

Mladi je napadač Reala s 20 godina i 165 dana postao 15. najmlađi strijelac Reala svih vremena. Mayoral je ligaški prvijenac zabio prije slavnih igrača Kraljeva kao što su Butragueno, Gento, Joselu, Morientes, Morales...

Mayoral zabio ligaški prvijenac

Važan podatak za Real iz nekoliko razloga. Mayoral je prvim golom na utakmici otvorio Baske i najzaslužniji je što je Real ostao na minus četiri boda od vodeće Barcelone, a uz to je prekinuo golgetersku krizu Madriđana koja se očitavala u brojnim promašenim šansama njihovih napadača te dao naznaku da bi Real snagama iz vlastitih redova mogao riješiti akutno pitanje adekvatne zamjene za Karima Benzemu, koji je trenutačno ozlijeđen, ali još više za Alvaru Moratu, koji je prošle sezone često spašavao Real, a ljetos je prešao u Chelsea nezadovoljan statusom rezerve.

Ako Mayoral nastaviti zabijati, Real nazimu neće trebati kupovati novog centarfora, nego će pričekati ljeto kada će najvjerojatnije krenuti po Timu Wernera, napadača njemačke reprezentacije i Leipziga. Na Santiago Bernabeuu svi se nadaju da će Mayoral biti novi Morata, no još je preuranjeno donositi konačne zaključke, iako je jasno da je mladi španjolski reprezentativac veliki talent. 

Za Real i Zidane važno je što je proradio i Gareth Bale, uspavana velška zvijezda koja je već duže vrijeme na udaru kritika sa svih strana. Bale je postigao treći gol Reala na utakmici u svojem prepoznatljivom stilu. Isco je odigrao dugačak pas duboko u polje domaćina, na prvu se činilo da od toga neće biti ništa, jer je igrač Sociedada bio daleko bliži lopti, no Velšanin je upalio „turbo“ i pretrčao Kevin Rodriguesa, strijelca dvaju golova, jednog u mrežu gostiju, drugog u svoju vlastitu, kao da stoji.

Bale upalio "turbo"

Izmjereno je da je Bale dosegao brzinu od 35 km/h. Velšanin je prvi došao do lopte, u punoj brzini pružio si je idealan for i potom lijevom nogom sjajno prebacio istrčalog vratara.

Ovim golom Bale će barem nakratko primiriti kritičare i oraspoložiti navijače Reala koji su ga uhvatili na zub. Naravno da se od Balea očekuje da nastavi istim ritmom tresti mreže suparnika. Jednim ili dvama golovima neće u bitnom promijeniti situaciju. Ako nastaviti promašivati, fićukanje na Bernabeuu neće stati.
„Takve stvari se događaju u nogometu, ne možete ih kontrolirati. Morate naporno raditi kako se ne bi ponovilo“, kazao je Bale nakon utakmice.

Real u sljedećem kolu Primere dočekuje Betis. Nakon odsluženja suspenzije u momčad će se vratiti prva zvijezda Reala Cristiano Ronaldo. Kako Barcelona dočekuje nejaki Eibar na Camp Nou, Madriđani ne mogu očekivati da će smanjiti bodovnu razliku, prije će se boriti da zadrže četiri boda zaostatka. No, nikad se ne zna, iznenađenja su uvijek moguća.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider