Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od sastanka

Baldasar ljutito odbio Šukera: Evo što mu je pojasnio u pismu

Nema naznaka da bi predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza mogli sjesti za isti stol s čelnicima Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od tri mjeseca prošlo je od neodigranog derbija na Maksimiru i prosvjeda kojem je na Rivi nazočilo više od 30.000 ljudi, a sastanak između predstavnika HNS-a i Hajduka nije održan.

U međuvremenu se izaslanstvo Hajduka predvođeno predsjednikom Marinom Brbićem u Saboru sastalo s ministrima znanosti, obrazovanja i sporta (Vedran Mornar) te uprave (Arsen Bauk), ali čelnih ljudi hrvatskog nogometa nije bilo.

Prošli tjedan iz HNS-a su željeli sastanak za koji su selekcionirali sudionike, a istom nije trebao nazočiti Hajdukov predsjednik Marin Brbić. Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar trebao je biti na čelu delegacije, ali je odbio naći se s ljudima iz HNS-a s obzirom da nije pozvan nitko iz Hajduka.

TIm povodom na adresu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza uputio je pismo koje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

Vezano za Vas dopis od 27.02.2015. godine u kojem nas pozivate na sastanak koji bi se trebao održati dana 11.03.2015 u sjedištu HNS-a u Zagrebu, a koji je isto tako objavljen u sredstvima javnog priopćavanja, prvenstveno moramo istaknuti krupnu pogrešku u samom uvodu dopisa.

Dakle, Grad Split je jedini većinski vlasnik HNK Hajduk š.d.d. kao trgovačkog društva u kojem ne može postojati više većinskih vlasnika jer to nije moguće. S druge strane Grad Split kao većinski vlasnik želi i inzistira da se trenutno stanje u hrvatskom nogometu poboljša i normalizira, a prvenstveno što se tiče odnosa krovne nogometne organizacije HNS-a prema vlasništvu Grada Splita, a to je kao što znate HNK Hajduk. Također, izuzetno smo iznenađeni sastavom osoba koje ste pozvali na navedeni sastanak jer
po nama u rješavanju nagomilanih problema trebaju zajedno sudjelovati HNS i Hajduk, a ne većinski dioničar kluba i ostali dioničari kluba od kojih ste nažalost na sastanak pozvali samo neke od većih dioničara, a ostale u potpunosti zanemarili.

Nadalje, svi smo nažalost svjedoci da je Grad Split u više navrata pozivao g. Šukera i predstavnike HNS-a na razgovore u Split još u toku neuspjele kampanje za EURO 2020., a na te pozive ste se višestruko oglušili. Dakle, trenutni problemi u hrvatskom nogometu koji su eskalirali u proteklih godinu dana su već odavno mogli biti riješeni, da ste se Vi udostojili doći u naš grad i razgovarati s nama i sa predstavnicima Hajduka, jer jedno je sigurno, a to je, da su se neka pitanja riješila kada je to trebalo danas hrvatski nogomet ne bi bio u stanju u kakvom je, pri tom ne misleći na reprezentaciju i njene uspjehe koji nas sve iskreno vesele.

Iz svega gore navedenog mora Vam biti jasno da ni ja osobno ni predstavnici Grada Splita nece doći na razgovor u HNS. Smatramo da Vi kao krovna organizacija morate razgovarati isključivo sa HNK Hajdukom i udovoljiti realnim i transparentnim zahtjevima koje je HNK Hajduk odavno artikulirao, a mi ćemo kao većinski vlasnik kluba promatrati razvoj situacije i u svakom trenutku biti spremni zaštititi vlasništvo Grada i gradana Splita", stoji u pismu koje je Ivo Baldasar uputio Davoru Šukeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider