Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostatak kasnije

'Baka sjeo' na Hajdukov račun: Za početak 'pomeo' milijun kuna

Slišković, nakon više od šest godina sudovanja, sjeo na Hajdukov račun, blokirao ga za iznos od 1.1 milijun kuna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davno je bio rujan 2004. godine. U Kleku, u kući obitelji Štimac, tadašnje rukovodstvo Hajduka (Branko Grgić, Igor Štimac, Ante Žaja) nagovaralo je Blaža Sliškovića, tada izbornika Bosne i Hercegovine, da se prihvati Hajdukove klupe. Da, to je ona godina kada se dogodio Shelbourne, tada se počelo klicati “uprava odlazi”.

Mnogi će reći da je tada počela Hajdukova kriza. Deset godina poslije, Slišković je Hajduk prvi put vodio protiv Zadra 28. kolovoza 2004. godine, opet su isti akteri na sceni. Još se vuku repovi iz tih dana kada je Slišković bio trener, ostalo je njegovo potraživanje od 2.4 milijuna kuna (u taj iznos uključeni su kamate i troškovi postupka).

Te je godine Hajduk postao prvak, Slišković je smijenjen osam kola prije kraja, a na klupi je sjedio Štimac. Sada je Slišković, nakon više od šest godina sudovanja, sjeo na Hajdukov račun, blokirao ga za iznos od 1.1 milijuna kuna. U jednom trenutku Slišković se bio spreman nagoditi s Hajdukom, bio bi zadovoljan da mu je isplaćeno nekih 1.2 milijuna kuna, ali ništa.

Ipak o ostatku duga postignut je dogovor između vodstva Hajduka i Sliškovićeve odvjetnice Doris Košta pa je račun kluba jučer poslijepodne odblokiran.

"Sve smo se dogovorili, razgovori su bili iznimno korektni", rekao je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider