Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjetili se Mamića i izbora

FOTO Vratili se Boysi: Na i oko Maksimira odlična atmosfera

Utakmicu s Dinamom obilježio je povratak najvatrenijih pristaša Modrih na stadion Maksimir.

Nakon nekoliko godina izbivanja Bad Blue Boysi su se vratili na stadion.

Priredili su odličnu atmosferu u kakvoj Dinamo godinama nije imao priliku igrati na Maksimiru.

S pjesmom su zagrmili od prvog sučevog zvižduka, a sporadično su im se priključivale i ostale tribine.

Sjetili se Mamića, tražili izbore

Godinama su BBB skandirali svašta protiv Zdravka Mamića s kojim su kao glavnim klupskim operativcem bili u ratu, ali dvoboj protiv Juventusa u Ligi prvaka protekao je bez 'folklora' na kakvog smo navikli.

Ipak, krajem prvog poluvremena zaorilo se: "Mamiću znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj." Takvo skandiranje izmjenjivalo se s onim 'hoćemo izbore' i 'doći će i taj dan, odj.... će narkoman'. Na tribinama se našao i transparent s prekriženom Mamićevom glavom.

U 52. minuti utakmice sa sjeverne tribine je jedna baklja ubačena u teren što je ostatak gledatelja popratio zvižducima.

Inače, zagrijavanje u navijačkim taborima za ovu utakmicu počelo je još ranije, s objavom Boysa da prekidaju bojkot i pozivom svi navijačima da im se priključe na Maksimiru na ovoj utakmici.

Maksimir nije bio rasprodan do posljednjeg mjesta, niti blizu. Ukupno se skupilo 25 tisuća navijača, među kojima i gotovo 3.000 Juventusovih koji su se smjestili na južnoj tribini.

Mnoštvo juventina iz susjedstva

Juveovi fanovi okupirali su centar Zagreba još od ranih poslijepodnevnih sati i u veselom raspoloženju čekali utakmicu. Dobar dio njih bio je s područja nama susjednih zemalja - Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske...

Nikakvih problema nije bilo sve do nekih dva-tri sata prije početka susreta kada su se navijači potukli ispod južne tribine. Policija je brzo reagirala i spriječili eskalaciju sukoba.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider