Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još četiri koraka

Pohod na Euro: Vatrene čeka 'nova reprezentacija' i stari znanac

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja svoj put prema Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica Azerbajdžan - Hrvatska, koja se igra u sklopu sedmog kola skupine H kvalifikacija za Euro, igra se s početkom u 18:00 na Bakcell Areni.

Pred izabranicima Nike Kovača 90 je minuta u kojima bi mogli doći na milimetar od matematičkog osiguravanja nastupa na Euru, u slučaju trijumfa u Bakuu te bugarskog slavlja protiv Norvežana u Sofiji.

Međutim, Hrvatska zasad toliko uvjerljivo izgleda u ovoj skupini da joj ni oduzeti bod zbog poljudske svastike ni eventualni podbačaj u današnjem dvoboju ne bi toliko kompromitirao šanse za odlazak u Francusku koliko bi ružno odjeknulo da momčad s igračima iz Barcelone, Reala, Juventusa i ostalih velikih klubova zaustavljena od reprezentacije koja je još uvijek nekoliko stepenica bliže nogometnim liliputancima nego selekcijama koje pretendiraju na plasman na veliko natjecanje.

Azeri žele osvetu za osječku blamažu

Kažemo, još uvijek, jer Robert Prosinečki značajno je podignuo Azerbajdžan nakon što je na klupi zamijenio preskupog i posve neučinkovitog Bertija Vogtsa. Legendarni Žuti pobijedio je Maltu na domaćem terenu, a onda i izvukao bod u Norveškoj, završivši oba službena dvoboja bez primljenog pogotka.

Prosinečki je, kako kažu azerbajdžanski reprezentativci, prije svega promijenio klimu koja je vladala u svlačionici, uvjerio ih da se mogu nositi sa svakim i danas je to družina koja će nošena velikom podrškom pružiti drukčiji pristup nego prije nešto manje od godinu dana u Osijeku kada su primili šest komada.

Da je Prosinečki mislio na baš sve, postalo je jasno nakon inzistiranja da se utakmica s novoizgrađenog Olimpijskog stadiona (kapacitet 68.700) prebaci na Bakcell Arenu, dom Neftchija na koji može stati 15.000 gledatelja i na kojem nema atletske staze, što bi trebalo značiti i veći pritisak odnosno nabrijaniju atmosferu.

Modrić prvi put kapetan

Iako ima nemjerljivo kvalitetniji kadar na raspolaganju, Niko Kovač bio je u najavama utakmica jednako oprezan poput Prosinečkog.

"Tek s ova tri boda dolazimo u situaciju da možemo razmišljati u Norveškoj o sigurnom odlasku na Euro", govorio je Kovač u proteklim danima, svojim karakterističnim gotovo vojničkim tonom.

Što se tiče početnog sastava, izbornik ne može računati na Darija Srnu pa će kapetansku traku ponijeti Luka Modrić, po prvi put u reprezentativnoj karijeri što će mu, vjerujemo, predstavljati dodatni motiv.

Vjerojatni sastavi

AZERBAJDŽAN: K. Agajev, Pašajev, B. Husejnov, R.F. Sadigov, Dašdamirov, Garajev, Nazarov, Amirguliyev, R. Kurbanov, Ismajilov, M. Kurbanov

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pranjić, Brozović, Modrić, Olić, Rakitić, Perišić, Mandžukić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider