Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
niz pogrešaka!

ŠOKANTNO: Tragedija u kojoj su stradali nogometaši Chapecoensea je morala biti spriječena!

Stigle su nove informacije vezane za avionsku nesreću u Kolumbiji koja je šokirala cijeli svijet...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šokante vijesti stigle su s mjesta velike tragedije koja se dogodila ovog utorka. Avion koji je prevozio 77 putnika, između ostalog i brazilsku nogometnu momčad Chapecoense, uopće nije trebao biti njihov prijevoznik. Osim toga dogodio se još niz nepravilnosti, što znači da je tragedija morala i trebala biti spriječena!

Momčad Chapecoensea, koja je putovala na prvu utakmicu finala Copa Sudamericane, trebala je letjeti direktnom linijom iz Sao Paula do kolumbijskog Medellina Aircraft Airbusom 320. Međutim, Brazilska civilna aviatičarska agencija (ANAC) odlučila je obustaviti direktnu liniju, pa je momčad morala prijeći na, ispostavilo se kobni, "plan B".

Igrači su započeli svoje putovanje Airbusom 320, ali taj ih je avion doveo samo do Santa Cruza u Boliviji. Tamo su presjeli na avion Lamia RJ 100, inače u vlasništvu venezuelanske kompanije Airline Merida International Aviation. Riječ je o avionu koji su Britanci 90-ih godina prošlog stoljeća koristili za kraća putovanja te avionu kojim je prije tri tjedna putovala nogometna reprezentacija Argentine (Messi, Aguero, Higuian...).

Put koji je avion trebao prijeći iznosio je 2265 kilometara, odnosno gotovo 600 manje od udaljenosti koju je prevalila reprezentacija Argentine od Belo Horizontea do Buenos Airesa. Međutim, čini se da avion u koji su nesretni igrači Chapecoensea sjeli nije bio dovoljno opskrbljen gorivom!

Kada su se približili Medellinu njihov avion dobio je zabranu momentalnog slijetanja, jer je drugi avion zbog navodnog curenja goriva dobio prednost. Avion Lamia morao je kružiti u zraku i tu je došlo do kobne pogreške.

Pilot Miguel Quiroga nije obavijestio kontrolni toranj da je pri kraju s gorivom, jer da jest dobio bi dozvolu za slijetanje. Zbog male količine goriva došlo je do problema s elektornikom, koja je prouzročila pad. Dodatni razlog zbog kojeg se vjeruje da je avion ostao bez goriva je činjenica da nije eksplodirao niti se zapalio kada se zabio u tlo.

Čeka se još službena potvrda ove priče, ali čini se da je tragedija mogla i trebala biti spriječena!

Alan Ruschel, Jackson Follmann i Helio Neto trojica su preživjelih nogometaša brazilskog kluba, a osim njih za život se još bore dva člana posade te jedan novinar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider